У Сумах на замовлення прокуратури замість одного будинку зводять житловий комплекс

17:44, 22 лис. 2019
 
У Сумах на замовлення прокуратури замість одного будинку зводять житловий комплекс

Будинок на вулиці Інтернаціоналістів у Сумах, який будують на замовлення прокуратури, перетворився на комплекс. Про це розповів начальник міського управління Державного архітектурно-будівельного контролю Анатолій Довбня. Перевірити будівництво мали з 4 по 15 листопада. Минулої п’ятниці дійшли такого висновку: 

«На даній земельній ділянці здійснюється будівництво підрядною організацією «Топаз» двох житлових 10-ти поверхових житлових будинків з вбудованими-прибудованими нежитловими приміщеннями. Вони надали нам розрахунок класі наслідків, відповідного до якого даний об’єкт відноситься до класу наслідків СС3, що підпадає під контрольні функції обласного управління Держархбудконтролю». 

Керівницю ДАБІ Сумської області Тетяну Сіробабу на місці ми не застали. Без її дозволу на камеру її підлеглі говорити відмовилися. Поза камерою головний спеціаліст сектору документообігу Ірина Ткаченко сказала: лист від міської архітектурно-будівельної інспекції отримали сьогодні. На інформаційному стенді будівництва і досі значиться - зводиться один 10-ти поверховий житловий будинок - будує «Топаз». Директор цієї фірми Микола Сірштан у відповідь на наші дзвінки кидає слухавку. Торік у листопаді депутати міської ради віддали 68 соток по вулиці Інтернаціоналістів під зведення багатоповерхового будинку для прокуратури. За планом зонування міста Суми, затвердженим у 2012 році, на цій території мали б з’явитися дитсадок або школа.