За два тижні мають закінчити ремонт будівлі стаціонару Сумської дитячої лікарні

17:33, 29 лис. 2019
 
За два тижні мають закінчити ремонт будівлі стаціонару Сумської дитячої лікарні

До середини грудня мають завершити капітальний ремонт будівлі стаціонару Сумської дитячої міської лікарні Святої Зінаїди. Її здійснюють у рамках грантового проекту «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях», який фінансує уряд Німеччини. Частину грошей на ремонт лікарні запланували у міському бюджеті.

Будівлі, яку зараз ремонтують більше шістдесяти років. Тут працює три відділення: неврологічне, педіатричне, анестезіології та реанімації.

"Ми плануємо відкрити сучасне хірургічно-ортопедичне відділення під яке буде задіяне цілий поверх, відкрити сучасний дитячий травмпункт. Також в цьому відділенні ми плануємо відкрити сучасну лабораторію, яка буде перенесена із старої будівлі, яка знаходиться на іншій стороні вул. Троїцька", - розповів головний лікар сумської дитячої міської лікарні Олександр Ємець. 

Виконує роботи сумське товариство «Електро Ленд». Договір на майже 10 млн грн з дитячою лікарнею вони підписали 14 серпня. За словами представника підрядної організації Олександра Лопати, наразі зробили 95% від запланованого.

"По проекту утеплення стін, утеплення перекриття даху, утеплення перекриття підвалу, заміна ІТП, замінені були труби у новому приміщенні. Були у нас несприятливі погодні умови, коли нас технагляд зупиняв, не давав робити, тому що був мінус, були дощі. Пройшли це все, я вважаю, на сьогоднішній день ми вирівнялись до календарного графіку. Гроші ми отримали десь 30% від договірної ціни", - каже представник ТОВ "Електро Ленд" Олександр Лопата. 

За проєктом на утеплення та ремонт будівлі мають витратити майже 390 тис. євро, з яких 300 тис. євро – гроші Німецького товариства міжнародного співробітництва, 90 тис. євро мають додати з міського бюджету.

"Протягом 2018 року було виконано енергоаудит усіх медичних закладів міського підпорядкування і власне за результатами енергетичних обстежень було обрано пілотний проект у м. Чернігові та м. Суми. І от власне у місті Суми цим об’єктом стала Дитяча лікарня Святої Зінаїди. Ми очікуємо отримання економії у вигляді зменшення енергоспоживання по об’єкту. А також звісно, те, що пацієнти будуть знаходитися у комфортних умовах перебування", - говорить координаторка проєктів GIZ «партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях» Василина Горбань. 

Закінчити роботи підрядник планує до 15 грудня.