Нове медичне обладнання передали Сумській обласній дитячій лікарні

20:27, 7 лют. 2019
 
Нове медичне обладнання передали Сумській обласній дитячій лікарні

Новий імпедансний аудіометр, або імпедансометр передали Сумській обласній дитячій лікарні. Купили його за гроші, зібрані під час минулорічної благодійної акції «Серце до серця».  Коштує майже 308 тисяч гривень і призначений для визначення стану середнього вуха при запальних процесах вуха.

« За рік у нас проходить по сурдологічному центру буває до трьох тисяч дітей різного віку, з різними захворюваннями. Більше половини цих дітей – саме діти із запальними процесами. Раніше, без приладу імпедансометр, ми використовували в діагностиці звичайний аудіометр і прилад для реєстрації акустичної  емісії, який ми придбали на минулій акції. Але вони не завжди можуть бути об’єктивними і уточнити діагноз при деяких захворюваннях середнього вуха. Тому прилад імпедансометр нам необхідний для того, щоб встановити місце локалізації запального процесу», - розповіла Тетяна Кулик, завідувачка сурдолопедичного кабінету Сумської обласної дитячої клінічної лікарні.

На решту грошей купили логопедичні зонди, набір вушних інструментів по Гартману та 8 слухових апаратів.  Останні сьогодні передали присутнім батькам пацієнтів.

« Це буде допомагати розвитку мови а значить і допоможе адаптувати наших дітей навчати, розвивати у суспільстві, соціумі» - каже Олександра Акіншина, мама хлопця з вадами слуху.

У рамках минулорічної  акції, яка тривала упродовж квітня, відбулося кілька молодіжних заходів. До збору коштів було залучено близько 1200 волонтерів. Вони зібрали  366 тисяч гривень, розповіла Крістіна Сахно, регіональна представниця благодійного фонду "Серце до серця" у Сумській області:

« Завжди тільки в Сумську обласну дитячу клінічну лікарню закуповуємо обладнання. Тому що в акції приймає участь уся Сумська область і долучається на рівні всіх районів і ОТГ, тому діти, які мають потреби у лікуванні або профілактичних заходах обов’язково  їдуть в Сумську обласну дитячу лікарню».

Минулоріч відбулася 13-та всеукраїнська благодійна акція « Серце до серця». Цього року її організатори планують збирати гроші на обладнання для обласного дитячого відділення кардіології.