Сумський легкоатлет повернувся з «золотом» чемпіонату Асоціацій балканських країн

16:30, 11 лют. 2019
 
Сумський легкоатлет повернувся з «золотом» чемпіонату Асоціацій балканських країн

«Золотий» медаліст чемпіонату Асоціації балканських легкоатлетичних федерацій серед юніорів – повернувся додому. Сумчанин Ярослав Демченко став чемпіоном на дистанції 400 м.

18-річний Ярослав Демченко – лідер української 400-метрівки серед юніорів. У Туреччині атлет потрапив у найсильніший забіг. На позначці 200 м Ярослав зіштовхнувся з суперниками, серед яких й місцевий легкоатлет Берке Аксам, який став основним конкурентом українця. У боротьбі за «золото» Ярослав його випередив на одну соту секунди.

Ярослав Демченко, переможець чемпіонату асоціації балканських країн, розповідає: «Це дуже вплинуло на мій результат. Мене заблокували, скажемо так. Це був претендент з Туреччини та Словенії. Вони не пропускали мене протягом 300 м. На фінішній прямій вдалося вийти та показати фінішну пряму, яка була виграшна. Фінішував по третій доріжці, це додало зайвих метрів. Але виграти все одно вдалося. З одного боку, я виграв, а з іншого – результат не той, який хотілось би показати. Планували результат в сезоні, найкращий результат особистий, але не все вийшло».

Вихованець Євгена Бондаренка фінішував з результатом 48,88 с. Цей час нижче особистого рекорду спортсмена.  

Євген Бондаренко, тренер Я. Демченка, говорить: «Звичайно, задоволений. Перемога завжди додає сил, натхнення працювати далі. Це не найкращий результат у сезоні, бігли трішки швидше, але якщо передивитися відео забігу, то можна побачити, що боротьба не жартівлива. І треба було чимось жертвувати, зокрема результатом, заради перемоги. Звичайно, дуже погано, що ми пропускаємо такий великий старт, як чемпіонат України. Але треба пам’ятати, що Ярослав дуже молодий спортсмен. Ці дорослі баталії в нього ще попереду».

Легкоатлет тільки-но повернувся з Туреччини. Сьогодні він відпочиватиме й від завтра розпочне тренування й підготовку до матчевої зустрічі у Білорусі 23-24 лютого.

Усього Україну представили 16 юніорів, які здобули  14-ть нагород.

Хлопці вибороли сім медалей: з них шість «золотих» та одна «бронза» й стали першими у командному заліку. Дівчата також вибороли 7 нагород: два «золота», три «срібла» та дві «бронзи» й стали другими у командному заліку.