Водія сумської маршрутки, у якої відпало колесо, можуть оштрафувати на 340 грн.

21:11, 11 лют. 2019
 
Водія сумської маршрутки, у якої відпало колесо, можуть оштрафувати на 340 грн.

За пошкодження дороги водія маршрутки можуть оштрафувати на 340 грн. У машини, якою він керував, під час руху відвалилось колесо. Сталась таке у Сумах вранці.

Подія сталася біля 7 ранку на вул. Привокзальній. Це була маршрутка №61. Вона їхала з автовокзалу до Хіммістечка. По приїзду на місце пригоди, розповів речник патрульної поліції Сумщини, людей не було.

Олег Сологуб, прес-секретар патрульної поліції м. Суми:

“У водія транспортного засобу, під час здійснення повороту відірвалося заднє колесо від осі. Внаслідок чого було пошкоджено проїжджу частину. На водія було складено адміністративні матеріали за ст. 139 (пошкодження автомобільних вулиць) КУпАП. Матеріали будуть направлені до суду. Санкція даної статті передбачає штраф у розмірі 340 гривень або громадські роботи від 30 до 40 годин, рішення буде приймати суд”. 

Маршрутка належить підприємству «Сумипастранс». Що з нею сталося під час рейсу, ми запитали у його директора – Олександра Кузьменка. Зустріли його в офісі на Білопільському шляху, 16.

Олександр Кузьменко, перевізник ТОВ «Сумипастранс»:

“Сейчас разбираемся. Разбираемся. – А машини виїжджали після техогляду? – Да. Сейчас разбираемся. – Тобто, ви нічого не можете сказати? – Нет, сейчас нет. – В чому може бути причина? – Не знаю, разбираемся”. 

Начальник міського відділу логістики Сергій Яковенко розповів, що минулого тижня перевіряли сумських перевізників на оновлення їхнього парку. Склали 30 актів і виписали 10 зауважень.

Сергій Яковенко, начальник відділу логістики та зв’язку сумської міськради:

“100 одиниць автобусів ми перевірили. Ми перевіряли їхній стан в салоні, зовнішній вигляд, ну і всі параметри санітарно-технічного стану, те що вимагалося для оновлення самого автобусу”.

Технічний стан транспортного засобу мають контролювати самі перевізники, говорить начальник управління Укртрансбезпеки у Сумській області Ігор Шевель.

“На сьогоднішній день у нас мораторій на планові та позапланові перевірки. А під час рейдових перевірок інспектори перевіряють санітарно-технічний стан салону маршрутних таксі, протектор ризини, те що видно оглядом, також документи та візуальну інформацію, також дивляться аптечку та вогнегасник. У інспекторів немає технічної можливості перевіряти саме технічний стан автомобіля на предмет того, що вони там справні чи не справні, цим займаються механіки при випуску машини на лінію”.

ТОВ «Сумипастранс» обслуговує в Сумах 9 маршрутів. Їх підприємство виграло на конкурсі 28 лютого 2017 року. Це найбільша кількість маршрутів, який здобув один перевізник.