«Чутлива журналістика: як говорити з людьми на незручні теми» — журналістка Суспільного проведе тренінг у Сумах

«Чутлива журналістика: як говорити з людьми на незручні теми» — журналістка Суспільного проведе тренінг у Сумах

22 січ. 2024

23 січня журналістка Суспільне Суми Христина Довбня проведе тренінг «Чутлива журналістика: як говорити з людьми на незручні теми». Цей тренінг буде корисним і журналістам-практикам, і студентам.

«Розповідаючи про чутливу журналістику, буду спиратися на свій досвід. До повномасштабного вторгнення росіян я працювала у більш легких темах, але зараз неможливо не помічати і не висвітлювати те, що відбувається в Україні і на Сумщині зокрема. Наприкінці 2022 року ми розповідали про загиблих партизан Сергія Проневича та Вікторію Іванову, які співпрацювали із ЗСУ. Також ми створили фільм «Тростянець: історії очевидців місяця окупації» та фільм «Вогняний птах» про Дмитра Буйвала. Я долучалась і до всеукраїнського проєкту «Меморіал: вбиті росією» – збирала інформацію про цивільних жертв війни у Сумській області. За період з грудня 2022 року знайшла близько 50 історій про загиблих цивільних. Це дуже чутливі теми. В цих проєктах ми спілкувалися з людьми, які втратили своїх близьких, друзів, рідних. Працювати з такими темами важко, але люди мають знати, що відбувалось і відбувається майже щодня у нас на Сумщині, — розповідає Христина Довбня. — Саме на основі цього досвіду я розповім про те, як журналісту варто говорити з людьми, які втратили найцінніше, як підготуватися до таких інтерв’ю, які ситуації можуть виникнути в процесі такої роботи».

Читайте також: Суспільне оголосило мистецькі конкурси на проєкт розслідувань та документальний серіал

Долучитися до тренінгу можна буде офлайн та онлайн, початок о 16:00. Попередня реєстрація обов’язкова, за посиланням http://surl.li/plqap.

Зустріч наживо –  хаб «Медіабаза. Суми», вул. Соборна, 32.

Зареєстровані учасники отримають посилання на ZOOM-зустріч на вказані електронні скриньки.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Суспільне у Сумській області — це телеканал Суспільне Суми та Українське Радіо Суми.

Дивитись і слухати Суспільне Суми та Українське Радіо Суми онлайн можна на сайті

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

  Суспільне│Новини

  телеграм-каналі; 

  фейсбук-сторінці

  інстаграм-сторінці; 

  ютуб-каналі; 

  вайбер-каналі.

Фото з фейсбук-сторінки Христини Довбні