«Студентська РАБсила» — п`ята серія розслідувань «Під прицілом» на UA: СУМИ

«Студентська РАБсила» — п`ята серія розслідувань «Під прицілом» на UA: СУМИ

25 сер. 2021

26 серпня о 19:55 на телеканалі UA: СУМИ вийде п`ята серія програми журналістських розслідувань «Під прицілом». Інші регіональні філії Суспільного транслюватимуть цей випуск у суботу, 28 серпня о 19:45 (UA: ЗАКАРПАТТЯ о 20:15).

Читайте також: «Створюй із Суспільним — 2022». Стартував відкритий відбір регіональних телепроєктів

Тема п’ятої серії нового сезону проєкту «Під прицілом» — сумнівна практика сумських студентів за кордоном.

«В основі цього розслідування — трагедія, яка сталася з сумським студентом. Це історія про те, як студентів скеровують начебто на виробничу практику за кордон, а насправді молодь там виконує роботи, зовсім не пов’язані із їхньою майбутньою професією. На такій практиці студенти сподіваються підзаробити, при цьому не розуміють, в яких умовах їм доведеться працювати і чим це може завершитися. Ба більше, як ми з’ясували, щоб поїхати на таку практику деякі студенти сплачують чимало грошей на рахунок підприємниці, з якою в навчального закладу не укладені жодні договори», — розповіла авторка і ведуча проєкту «Під прицілом» Олена Адаменко.

   

Сумський проєкт «Під прицілом» став одним із шести, які були відібрані для реалізації на конкурсі «Створюй із Суспільним. Розслідування». У конкурсі брала участь досвідчена команда, яка добре зарекомендувала себе у співпраці з Суспільним два сезони поспіль.

Перші чотири серії новогго сезону  «Під прицілом» можна переглянути на ютуб-каналі Суспільне Суми

Схема виводу прибутків із сумського заводу

Крах сумського заводу. Кримінальні каруселі

Кіоскові схеми або як тимчасові споруди в Сумах перетворились на об’єкти нерухомості?

Нагадаємо, «Створюй із Суспільним» — це програма співпраці із Суспільним мовником для продакшенів на умовах аутсорсу, відкритий відбір творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах Суспільне мовлення. 1 грудня 2020 року вперше було оголошено відбір проєктів журналістських розслідувань.

UA: СУМИ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. 

Оперативні новини Сумської області шукайте на діджитал-платформах: