Суспільне їде в містечка Сумщини на зустрічі з громадами

Суспільне їде в містечка Сумщини на зустрічі з громадами

29 вер. 2021

4 жовтня команда Суспільного мовника розпочинає зустрічі з громадськістю у регіонах Сумської області задля розбудови гіперлокальної мережі*.

Суспільне прагне створити мережу універсальних журналістів, які працюватимуть на рівні об’єднаних територіальних громад. Сумщина стала однією із трьох пілотних областей, де запускають проєкт.

Запрошуємо на зустрічі всіх, хто зацікавлений навчатися універсальної журналістики з можливістю майбутнього працевлаштування на Суспільному, не виїжджаючи за межі своєї громади.

«Сподіваємось знайти вмотивованих і креативних людей, які розуміють вагомість незалежної журналістики, які вміють “чути” і “бачити” новини свого містечка або ж району у, здавалося б, рядових і непримітних подіях, які здатні опановувати нове і працювати 24/7. Зі свого боку та від нашої редакції можу обіцяти підтримку та допомогу, але й вимагатимемо дотримання стандартів Суспільного», — говорить шеф-редакторка новин Суспільного мовника Сумщини Наталія Гордус.

Медійна освіта може бути перевагою у відборі кандидатів, але не обов’язкова для участі у проєкті. Зареєструватися на зустрічі із Суспільним у своїй громаді можна за посиланням.

Учасники зустрічей дізнаються, чому майбутнє — за регіональними медіа та журналістикою на місцях, команда Суспільного розповість про можливості співпраці з мовником та безкоштовне навчання від Академії суспільного мовлення.

Графік зустрічей у громадах Сумщини:

4 жовтня

11.00 — Буринська територіальна громада (Буринська районна бібліотека, м. Буринь, пл. Першотравнева, 3)

15.00 — Конотопська територіальна громада (Конотопська міська ЦБС, м. Конотоп, вул. Червоної калини, 18)

5 жовтня

11:00 — Тростянецька територіальна громада (Тростянецька публічна бібліотека, м. Тростянець, вул. Татаренка, 5а)

15.00 — Охтирська територіальна громада (Охтирська публічна бібліотека, м. Охтирка, вул. Київська, 2)

6 жовтня

11:00 — Роменська міська бібліотека для дорослих ім. Бориса Антоненка-Давидовича, м. Ромни, вул. Коржівська, 94

15.00 — Липоводолинська територіальна громада (Публічна бібліотека. смт. Липова Долина, вул. Роменська, 17)

7 жовтня

11.00 — Шосткинська територіальна громада (коворкінг Шосткинської центральної міської бібліотеки, м. Шостка, вул. Миру, 1)

15.00  — Глухівська територіальна громада (Глухівська центральна районна бібліотека, м. Глухів, вул. Києво-Московська, 53)

8 жовтня

11.00 — Середино-Будська територіальна громада (Серединно-Будська публічна бібліотека, м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 30)

15:00 — Ямпільська територіальна громада  (Ямпільська публічна бібліотека, м. Ямпіль, вул. Соборна, 6)

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. На Сумщині це — телеканал UA: СУМИ, Українське радіо Суми та діджитал-платформи:

* Проєкт «Гіперлокальна кореспондентська мережа — побудова мережі більш інформованого суспільства» реалізується у рамках програми МАТРА за підтримки Королівства Нідерландів в особі Міністерства закордонних справ.