Суд відхилив позов кандидата в Президенти проти Сумської філії Суспільного

Суд відхилив позов кандидата в Президенти проти Сумської філії Суспільного

21 лют. 2019

20 лютого Зарічний районний суд міста Суми відмовив у задоволенні позову представникам штабу кандидата в Президенти України Анатолія Гриценка щодо недостовірної інформації в сюжеті новин на каналі UA: СУМИ.

Це перший і єдиний позов проти Суспільного мовника щодо висвітлення передвиборчої кампанії кандидатів у Президенти 2019 року. Судом було встановлено відсутність будь-яких порушень із боку Сумської регіональної дирекції Суспільного щодо надання достовірної, повної, об’єктивної інформації.

Обурення в політика викликав сюжет новин під назвою "Суми відвідав кандидат на пост Президента України Анатолій Гриценко", який вийшов на каналі UA: СУМИ 14 лютого 2019 року, зокрема згадки про антикорупційні розслідування, наведені з посиланням на інформацію від громадського руху "Чесно".

Анатолій Гриценко звинуватив телеканал у порушенні встановленого законом України "Про вибори Президента України" порядку діяльності ЗМІ під час виборчого процесу. Штаб кандидата вимагав визнати інформацію, яку озвучили в ефірі телеканалу UA: СУМИ недостовірною та спростувати її, а дії суспільної телерадіокомпанії визнати протиправними й стягнути 2 350 грн.

За результатами судового розгляду судом було встановлено відсутність будь-яких порушень із боку філії Суспільного UA: СУМИ щодо надання достовірної, повної об’єктивної інформації та в задоволенні позовних вимог відмовлено в повному обсязі.

За посиланням наводимо текст рішення суду.

Рішення суду проголошене 20 лютого 2019 року й може бути оскаржене впродовж двох днів.