«Баба шарпанина» – оригінальна страва Сумщини у фінальній серії проєкту «Сковорода. Гастробайки»

«Баба шарпанина» – оригінальна страва Сумщини у фінальній серії проєкту «Сковорода. Гастробайки»

9 гру. 2021

11 грудня об 11:00 в ефірі телеканалу UA: СУМИ та  усіх регіональних телеканалів Суспільного вийде фінальний випуск програми «Сковорода. Гастробайки». Цей проєкт створила команда сумчан за результатами конкурсу «Створюй із Суспільним»

Читайте також: «Глушина на кордоні» — у регіональному телеефірі Суспільного стартує проєкт про життя прикордонних сіл Сумщини

«Сковорода. Гастробайки» — програма про гастрономічну спадщину Сумської області. З вересня до грудня глядачі побачили 11 випусків, де дізнались про 11 рецептів регіону. Ведучий програми ­– ресторатор Денис Полак подорожував віддаленими куточками Сумщини, спілкувався з місцевими мешканцями та готував разом з ними традиційні страви. У фінальній серії він поїде до Мутина, де готуватиме страву «баба-шарпанина». Дивіться на YouTube за посиланням.

Всі серії проєкту «Сковорода. Гастробайки» можна переглянути у списку відтворення на ютуб-каналі Суспільне Суми.

«Створюй із Суспільним» — це програма співпраці із Суспільним мовником для продакшенів на умовах аутсорсу, щорічний відкритий відбір творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах Суспільного. Цьогоріч конкурс зібрав майже дві сотні ідей телевізійних проєктів, з яких до захисту відібрали 111,  найбільше із Сум, Вінниці, Дніпра та Тернополя. Оголошення переможців цьогорічного конкурсу ідей «Створюй із Суспільним» заплановано на 20 грудня. Виробництво проєктів здійснять упродовж 2022 року.

Читайте також:Стали відомі результати Радіодиктанту національної єдності 2021: переможниця з Волині

Нагадаємо, телеканал UA: СУМИ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Дивитись Суспільне UA: СУМИ можна в ефірі та онлайн на сайті мовника. 

Оперативні новини від Суспільне Суми шукайте на діджитал-платформах:  

o    Суспільне│Новини

o    фейсбук-сторінці

o    інстаграм-сторінці; 

o    ютуб-каналі; 

o    телеграм-каналі; 

o    вайбер-каналі.