«Глушина на кордоні» — всі випуски проєкту про життя прикордонних сіл Сумщини

«Глушина на кордоні» — всі випуски проєкту про життя прикордонних сіл Сумщини

14 лют. 2022

Телеканал UA: СУМИ та всі регіональні телеканали Суспільного завершили показ проєкту «Глушина на кордоні», який створила команда сумчан через конкурс «Створюй із Суспільним».

Всі випуски програми можна переглянути у списку відтворення на ютуб-каналі Суспільне Суми.

Читайте також: «Не заради популярності ми робимо розслідування», — авторка проєкту «Під прицілом» Олена Адаменко

Сумщина має найдовший кордон із Росією після Луганщини 一 560км. Команда проєкту «Глушина на кордоні» відвідала вісім прикордонних сіл та зібрала унікальні історії місцевих мешканців про їх життя.

«Проєкт цікавий тим, що розповідає “з перших вуст” про те, чим живе і дихає прикодоння Сумщини. Від рибалки на ставку до бабусі на лавці, місцевого краєзнавця, пасічника, вчительки, завклуба чи учасниці місцевого хору 一 щиро,  без прикрас, без приховування тривоги й з реальним усвідомленням загроз», 一 розповіла Оксана Кириленко, продюсерка Суспільне Суми.

Чим відзначилось село Павлівка у минулому, як виживає нині і які перспективи має у майбутньому.

Як Миропілля втратило статус міста, чим живе зараз та що пропонує туристам.

Велика Рибиця — село, що процвітає. Про секрет його успіху та історію «відьминої гори» дивіться у відео.

Про етнічних українців та українські школи у Росії, про родинні зв`язки, розмежовані кордоном, дізнайтесь з випуску про село Безсалівка. 
 

Як Іскрисківщина пов`язана з родиною магнатів Терещенків, що її мешканці створюють та розвивають на своїй території зараз?

У Рижівці кордон проходить дворами та городами і його кожного дня порушують домашні тварини. Що про це думають їх власники та як спілкуються із сусідами та родичами?

Чому Кіндратівка є успішним селом? Де працюють місцеві, як вони досягають успіху та які складнощі мають через східних «сусідів»?

«Створюй із Суспільним» — це програма співпраці із Суспільним мовником для продакшенів на умовах аутсорсу, щорічний відкритий відбір творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах Суспільного. Цьогоріч конкурс зібрав майже дві сотні ідей телевізійних проєктів, 74 з яких стали переможцями.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення

У Сумській області — це телеканал UA: СУМИ та Українське радіо Суми. Дивитись і слухати Суспільне онлайн можна на сайті мовника. 

Оперативні новини від Суспільне Суми шукайте на діджитал-платформах:  

  Суспільне│Новини

  фейсбук-сторінці

  інстаграм-сторінці; 

  ютуб-каналі; 

  телеграм-каналі; 

  вайбер-каналі.