«Треба було працювати 一 ми йшли і працювали». Журналісти Суспільне Суми розповіли про роботу поряд з бойовими діями

«Треба було працювати 一 ми йшли і працювали». Журналісти Суспільне Суми розповіли про роботу поряд з бойовими діями

4 тра. 2022

Суспільний мовник Сумщини від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну ні на день не припиняв свою роботу. 3 травня, до Всесвітнього дня свободи преси, ми розпитали представників команди Суспільного про роботу у той період, коли на Сумщині точились активні бої з російськими загарбниками.


«Мені також, як і багатьом людям, було дуже страшно. Можливо, я так справлялася з емоційною напругою 一 мені важливо було бути біля подій, спілкуватися з людьми», 一  розповідає журналістка Діана Крахматова і додає: «Треба було працювати 一  ми йшли і працювали».

Журналіст Ігор Стрельцов розповідає: коли побачив перший будинок, розтрощений російською артилерією на Веретенівці, згадав околиці Донецького аеропорту, де знімав документальний фільм.

«Ті ж самі красиві будинки і руїни, дими, згарища… Згарища мирного життя, де були мрії плани. На інформаційному фронті ми доносимо людям правдиву інформацію про цю війну: що відбувається навколо, у світі, в Україні. Від елементарних речей 一 до більш глобальних. Для того, щоб розвіяти паніку, заспокоїти, розвінчати фейки», говорить Ігор Стрельцов.

Керівникам Сумської філії Суспільного  в умовах повномасштабної війни довелось переформатувати роботу. В результаті 一 приміщення Суспільного стало осередком медійного життя міста Суми.

«Тут проходили пресконференції, зустрічі, приїздили журналісти з інших телекомпаній. Ми ділились своїми бронежилетами, які нам надав Інститут масової інформації, розгорнули Старлінк», розповідає менеджер Суспільне Суми Олександр Такул.

Читайте також: Євробачення-2022: де дивитися, сценічні костюми і плани в Турині — підсумки пресконференції

Оперативні новини від Суспільне Суми шукайте на діджитал-платформах:  

  Суспільне│Новини

  фейсбук-сторінці

  інстаграм-сторінці; 

  ютуб-каналі; 

  телеграм-каналі; 

  вайбер-каналі.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне Мовлення. У Сумській області — це телеканал UA: СУМИ та Українське Радіо Суми

Дивитись і слухати Суспільне Суми онлайн можна на сайті