У Сумах відбувся відкритий показ фільму «Зруйновані мости»

У Сумах відбувся відкритий показ фільму «Зруйновані мости»

28 кві. 2023

27 квітня у приміщенні «Розумного хабу» сум’яни переглянули на великому екрані документальний фільм Суспільного Мовлення «Зруйновані мости» та поспілкуватися з творчою командою проєкту. 

Читайте також: Прем’єра фільму Суспільного «Зруйновані мости» в ефірі телемарафону

Герої фільму мешкають у Великописарівській громаді Сумщини, впритул до українсько-російського кордону. Режисер фільму Володимир Бакум розповів про те, як створювали стрічку, що вразило його й команду під час знімань на прикордонні, відповідав на запитання глядачів.

«Коли ми їхали на Сумщину, я був дуже скептичним. Чомусь думав, що ці села настільки перемішані з російською культурою. Насправді це козацький регіон, гетьманщина. На Сумщині така проукраїнська позиція, що неможливо нарадуватися. Був щиро здивований приємним слобожанським діалектом. Це скарб», — розповів Володимир Бакум.

Мешканці Сум, які прийшли на показ, поділилися враженнями від перегляду стрічки та спілкування з її режисером. 

«Хочу вам подякувати за те, що ділитесь історіями людей. Бажаю вам надихатись і більше збирати таких історій, а також історій людей, які пережили окупацію», — звернулась до авторів фільму глядачка Вікторія.

«Фільм справив на мене враження. Я був у Великій Писарівці влітку 2021 року. Пам’ятаю, якою вона була до повномасштабного вторгнення, і тут я бачу ці локації, ці слобожанські ландшафти, які зараз в сірій зоні. Біда прийшла на Слобожанщину. Вважаю, саме цей фільм чи не найкраще показує теперішнє життя цього прикордонного з росією регіону, який своєю українськістю не поступається, наприклад, Галичині», — ділиться Єгор.

Документальна стрічка доступна для перегляду на ютуб-каналі Першого

 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

У Сумській області — це телеканал Суспільне Суми та Українське Радіо Суми.

Дивитись і слухати Суспільне Суми онлайн можна на сайті

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: