«Студії ніби притягують», – на екскурсію до Суспільне Суми завітали гімназисти

«Студії ніби притягують», – на екскурсію до Суспільне Суми завітали гімназисти

8 чер. 2024

Цьогоріч до Дня журналіста команда Суспільне Суми провела екскурсію для учнів 6 класу Сумської класичної гімназії. Гімназисти оглянули музей Суспільного, студію для прямих телеефірів та студію Українського Радіо Суми

Читайте також: Після підриву Каховської ГЕС: добірка матеріалів від місцевих команд Суспільного

У музеї журналіст Олександр Качанов показав учням дві експозиції. Перша з них демонструє зразки зброї, якою росіяни атакують Сумщину, та екіпірування окупантів, з яким вони розпочали вторгнення у Сумську область 24 лютого 2022 року. Її зібрали переважно журналісти під час своєї роботи.

Друга присвячена сучасній українській армії та складається з предметів, переданих волонтерами.


Ліцеїсти поділились враженнями від побаченого і з нами.

 «У музеї найбільше вразила російська форма низької якості. А українська експозиція сподобалась»,­ – розповідає Назар Єськов.

«Дуже сподобалось радіо  і телестудія, вони ніби притягують. Хотілося б у майбутньому стати журналістом», – додає Уляна Нагорна.

«Сподобалось у студії, надихнуло, можливо, у майбутньому стати  журналістом. Водночас я розумію, що це складна професія. Шукати інформацію та коректно ставити питання – це не так легко, як здається», – підсумовує Олександра Кальченко.

«До нас на екскурсії приходять учні шкіл, а також студенти Сумських навчальних закладів, для яких процес виробництва і теле-, і радіоновин цікавий та незвіданий. Нам є, що розповісти і ми раді поділитись своїми історіями, знаннями та показати наскільки важлива журналістика нині, коли історія твориться на наших очах», – розповіла головна редакторка філії Суспільне Суми Катерина Гладенко.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Суспільне у Сумській області — це телеканал Суспільне Суми та Українське Радіо Суми.    

Дивитись і слухати Суспільне Суми та Українське Радіо Суми онлайн можна на сайті

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: