UA: СУМИ покажуть серію спеціальних репортажів, присвячених загиблим воїнам

UA: СУМИ покажуть серію спеціальних репортажів, присвячених загиблим воїнам

14 січ. 2020

Журналісти UA: СУМИ та UA: Українське радіо Суми спільно з родинами загиблих воїнів готують серію спеціальних репортажів про сумчан, які віддали життя в боях на сході України протягом 2014–2019 років.

«Матері загиблих героїв звернулися до нас із проханням розповісти про їхніх синів. Вони важко переживають втрату, біда об’єднала їх у громадську організацію «Родини загиблих учасників АТО». Тепер вони не тільки спілкуються між собою і підтримують одна одну, а й готові до відкритої розмови. Тож усі матеріали журналісти готують за активної підтримки та участі родин загиблих воїнів. У січні вийде серія теле- й радіоматеріалів про «кіборгів». Для нас така робота — справа честі!» — розповідає продюсерка UA: СУМИ Оксана Кириленко.

Журналісти телеканалу створили серію спецрепортажів до днів народження воїнів. Два вже вийшли в ефір. Перший — 3 січня, у день народження Андрія Реути на позивний «Медок», який служив стрільцем-санітаром у батальйоні «Донбас». Він загинув 1 лютого 2015 року під Вуглегірськом від осколкових поранень.

У другому спецрепортажі від 8 січня розповіли про Василя Спасьонова — уродженця селища Степанівка. Підполковник Спасьонов загинув у липні 2014 року під час звільнення Лисичанська, коли його група потрапила під щільний вогонь бойовиків.

Розповіді про загиблих героїв і спогади їхніх рідних також можна буде послухати на хвилях UA: Українське радіо Суми в спецпроєкті «Засвіт встали козаченьки». Перший радіонарис вийде в ефір 15 січня. Він присвячений пам’яті Миколи Ніколаєнка — «кіборга», який захищав Донецький аеропорт. Він загинув у 22 роки. Про бійця в радіоефірі згадують рідні й друзі.

«Так ми хочемо нагадати всім — не можна забувати наших земляків, які полягли за незалежність країни. Пам’ять про них — запорука мирного майбутнього. А їхні подвиги — яскравий приклад для тих, хто захищає Україну сьогодні!» — зазначив керівник творчої групи UA: Українське радіо Суми Олександр Бабуров.

Протягом 2014–2019 років у боях на сході України загинуло 112 воїнів із Сумщини. У проєкті також згадають героя Небесної сотні сумчанина Олексія Братушку, який загинув 20 лютого 2014 року під час розстрілу мітингувальників на вул. Інститутській у Києві.

Дивіться спецрепортажі на фейсбук- та ютуб-сторінці UA: СУМИ, а також на сайті suspilne.media. Ефіри UA: Українське радіо Суми слухайте на FM-хвилях Сумської області: Суми — 88,1; Білопілля — 91,6; Тростянець — 104,1; Конотоп — 104,6; Лебедин — 104,8; Шостка — 107,8.