UA: СУМИ транслюватиме наживо відкриття фестивалю «Чехов-фест»

UA: СУМИ транслюватиме наживо відкриття фестивалю «Чехов-фест»

10 бер. 2021

У Сумах розпочинається VIII міжнародний театральний фестиваль «Чехов-фест». UA: СУМИ – інформаційний партнер театрального свята.

Стартує «Чехов Фест - 2021» 13 березня о 17:00  і телеканал UA: СУМИ буде вести пряму трансляцію церемонії відкриття фестивалю. Перша фестивальна вистава -  «Пер Ґюнт» Сумського національного академічного театру драми та музичної комедії імені М. С. Щепкіна. 

Читайте також: У ефірі UA: СУМИ побільшає випусків місцевих новин

Цього року «Чехов-фест» триватиме з 13 березня до 6 червня. В рамках фестивалю відбудуться 7 вистав за творами Антона Чехова та міжнародна наукова конференція «Антон Павлович Чехов і його творчість у соціокультурному просторі ХХ-ХХІ століть».

«Якщо перевернути цифру 8 на бік, вийде знак нескінченності. Ось так вийшло з нашим восьмим фестивалем «Чехов-фест», якого так перевернула всесвітня пандемія, тож сумчани чекали його на рік довше. Але ж дочекались – і вже 13 березня ми стартуємо! Тож протирайте свої минулорічні квитки від пилу, обмінюйте їх в нашій касі в театрі Щепкіна на цьогорічні та готуйтесь до нашого повернення! Ті, у кого квитків немає, їх ще можна докупити у всіх касах міста та онлайн. Дякуємо, що ви з нами!»,  – говорить організатор фестивалю Володимир Нянькін.

Читайте також: «Читай Лесю»: команда UA: СУМИ долучилася до читань поезії Лесі Українки

«Карантинні обмеження внесли свої корективи  в організацію фестивалю. Але добре те, що він все ж відбудеться, хоч і з запізненням на рік. Дещо зменшилась кількість учасників і, відповідно до забезпечення необхідної дистанції між глядачами, кількість місць у залах. Тож відвідати вистави зможе менше глядачів. За таких обставин більшої актуальності набувають прямі трансляції. Тож на цифрових платформах Суспільне Суми, а також на телеканалі UA:СУМИ ви зможете наживо переглянути церемонію відкриття фестивалю. Плануємо також виїзні студії у дні спектаклів-гостей і прямоефірне спілкування із акторами та режисерами. Звичайно ж, завадити цим планам може підвищення захворюваності на COVID-19, тож бережіть себе», додає продюсерка UA:СУМИ Оксана Кириленко.

Дивіться відкриття фестивалю «Чехов-фест» наживо в ефірі телеканалу UA: СУМИ та онлайн на сайті телеканалу, а також на сторінках Суспільне Суми у соцмережах.

Нагадаємо, UA: СУМИ — це філія Суспільного мовлення у Сумській області. UA: Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура), а також регіональні телерадіокомпанії.