Андрій Крамченков став головним редактором Суспільне Донбас

Андрій Крамченков став головним редактором Суспільне Донбас

1 лют. 2024

Із 1 лютого Андрій Крамченков працюватиме головним редактором Суспільне Донбас. До цього він два роки очолював новинну редакцію Суспільне Суми

На Суспільне Андрій Крамченков прийшов за три тижні до повномасштабного вторгнення. Йому вдалося не тільки організувати роботу новинної команди Суспільне Суми та втримати її у перші місяці після лютого 2022-го, а й досягти зростання показників, зокрема на діджитал-платформах. Крім цього, Андрій Крамченков чимало працював «у полі» як репортер, фіксуючи воєнні злочини російської армії. 

Наразі обов’язки головного редактора Суспільне Суми виконуватиме Катерина Гладенко. Філія є бюро північно-східного хабу Суспільного.

«Це були два непростих, але щасливих роки. Я насправді дуже задоволений командою. Ми істотно, дуже помітно виросли, заслужили довіру аудиторії. Є ще куди рухатися і є проєкти, які я не встиг доробити. Вірю, що команда, яка залишилася, обов’язково їх втілить, — розповідає Андрій Крамченков. На Суспільне Донбас я просився польовим кореспондентом, бо хочу і можу знімати війну. В нашій компанії мені вирішили дати іншу можливість. Не вважаю, що це буде легка прогулянка, очікую складних менеджерських викликів. Сподіваюся, що все вийде». 

На фото — Андрій Крамченков на фоні школи у селі Вири Сумського району після обстрілу росіян. 

«З Андрієм працювати комфортно і легко, не дивлячись на складні зйомки, на які часто доводилось виїжджати разом. Він відкритий до всього нового і готовий експериментувати з форматами та підходами. Власне, думаю, тому і покинув нашу команду, аби не засидітись на одному місці.  Для нього не проблема, коли трапився черговий обстріл, включатись в ефір з 7-ї ранку і до пізнього вечора, при цьому не випадаючи із решти робочих процесів. Ця готовність підхопити будь-яку важливу тему, вміння створювати невимушений мікроклімат навколо себе і мотивує людей в команді», — ділиться думками Катерина Гладенко.

Читайте також: Робота хабів Суспільного у 2024 році — зустріч команди регіонального мовлення

Філія Суспільне Донбас є одним із бюро східного хабу Суспільного. Його шеф-редактор В’ячеслав Мавричев переконаний: Андрію Крамченкову вдасться впоратися із викликами у регіоні, підсилити команду та вивести її роботу на новий якісний рівень. 

«Андрій Крамченков — людина, якою щиро захоплююся. Його ефективність — вражає. Його відданість місії Суспільного — надихає. Приєднавшись до Суспільного за лічені тижні до повномасштабного вторгнення й очоливши редакцію, він за два роки вивів команду у лідери за всіма ключовими показниками. Це якісна, це вчасна, це корисна журналістика, у яку він і сам вклався, створюючи репортажі з лінії зіткнення. І це системний підхід: маючи вкрай обмежені ресурси, в умовах бойових дій, не втратити, а наростити аудиторію, завоювати довіру людей. Тож головною задачею для Андрія буде саме передивитися та скорегувати усі процеси команди Суспільне Донбас, щоб зробити її ефективнішою, а їхню роботу — більш видимою на тлі великої кількості якісних локальних редакцій. Є виклики: це обмежені ресурси в умовах хронічного недофінансування Суспільного, це кадрова криза на ринку, це переважно дистанційна робота та звісно — безпекові обмеження. Задача — вкрай складна. Але і Суспільне, і Андрій, як головний редактор, свідомі того, що зараз до подій на Донбасі прикута увага всього світу», — говорить шеф-редактор східного хабу Суспільного В’ячеслав Мавричев.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Суспільне у Сумській області — це телеканал Суспільне Суми та Українське Радіо Суми.

Дивитись і слухати Суспільне Суми та Українське Радіо Суми онлайн можна на сайті

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

o    Суспільне│Новини

o    телеграм-каналі; 

o    фейсбук-сторінці

o    інстаграм-сторінці; 

o    ютуб-каналі; 

o    вайбер-каналі.