Підготовче засідання про розгін сумського Євромайдану відклали удесяте

17:11, 10 лип. 2019
 
Підготовче засідання про розгін сумського Євромайдану відклали удесяте

Удесяте відклали підготовче засідання про розгін сумського Євромайдану. Воно мало відбутися сьогодні  Білопільському райсуді.

Підготовче засідання у справі про розгін сумського євро майдану розпочалося о 10 ранку. Справу слухали у Білопільському районному суді. З числа потерпілих, яких у справі 15, прийшов один: Дмитро Шеремет.

«Виконуючи певні свої повноваження з приводу того, що повідомити потерпілих про судове засідання, я здійснюю телефонні дзвінки. Про що більшість повідомляли, кому я зміг додзвонитися, що вони не бажають взяти участь на підготовчому засіданні, а взяти участь вже в судовому»,говорить прокурор відділу Генеральної прокуратури України Андрій Ширяєв.

Дмитро Шеремет розповів, як отримав травми: «Почалася революція. Цікаво було, що там. Зайшов у приміщення – получив по голові, а далі – не пам’ятаю».

Із 9-тьох обвинувачених прийшли всі. Один із них попросив замінити захисника. Суддя Юлія Свиргуненко задовольнила клопотання.

Підготовче засідання перенесли на 23 вересня. На засіданні обвинувачені та їхні захисники заборонили їх знімати, а після відмовились від коментарів.

Чотири роки – стільки тривало слідство у справі. Восени 2018-го обвинувальний акт передали до Білопільського районного суду.

Суддя-спікерка Білопільського районного суду Анна Замченко повідомляє: підготовче засідання може відбутися у випадку належного повідомлення учасників справи, за відсутності потерпілих.

«Якщо всі учасники справи повідомлені належним чином, суд має право розглядати дану справу, але це питання вирішується виключно в судовому засіданні головуючим по справі і при цьому враховується думка інших учасників судового процесу»,  – розповідає вона. 

Мова йде про події 26-27січня 2014 року. Тоді міліція розігнала сумський Євромайдан, учасники якого зайшли до будівлі обласної ради. 13-м людям інкримінували захоплення адмінбудівлі.