Тендер на будівництво дитячого садочка у 12-му мікрорайоні скасували

17:38, 6 сер. 2019
 
Тендер на будівництво дитячого садочка у 12-му мікрорайоні скасували

Тендер на будівництво дитячого садочка у 12-му мікрорайоні скасували через рішення колегії Антимонопольного комітету. Про це сьогодні розповів начальник управління капітального будівництва сумської міськради Віталій Шилов.

"Скасування тендеру було виключно з ініціативи антимонопольного комітету, тому що в законодавстві прописано, що учасник має право подати скаргу. Один з учасників її подав, антимонопольний комітет, її розглянув і рекомендував тендерному комітету переглянути і провести процедуру заново, що власне ми і зробили", - говорить начальник управління капітального будівництва сумської міськради Віталій Шилов.

Тендерну закупівлю на майже 68 млн. грн провели на початку червня. У ній перемогла київська фірма «Компанія Барлінтон Інтерпрайзес Лімітед». Інша компанія «Профт Буд Сістем», яка також брала участь у торгах подала скаргу на управління капітального будівництва до Антимонопольного комітету. Наразі ми чекаємо на коментарі керівника компанії Олександра Волоського. Також ми направили інформаційний запит до Антимонопольного комітету України з питанням: чому колегія скасувала рішення про визначення «Компанії Барлінтон Інтерпрайзес Лімітед» переможцем процедури закупівлі. За словами начальника управління капітального будівництва Віталія Шилова, новий тендер на будівництво дитячого садка у 12 мікрорайоні оголосять протягом тижня. Цього року планують звести фундамент – на 5,5 млн грн. Добудувати мають у наступному. Це буде заклад на 160 дітей. Наразі у тому районі працює два садочки №2 та №8. За інформацією начальниці управління освіти та науки сумської міськради Антоніни Данильченко там навчається близько 800 дітей.