Судові дебати у справі щодо вибуху в нічному клубі «Луна» відбулися в Зарічному суді

12:52, 20 лис. 2019
 
Судові дебати у справі щодо вибуху в нічному клубі «Луна» відбулися в Зарічному суді

Мова йде про події, що сталися 10 червня 2018 року. Того дня близько 6 години ранку, за версією слідства, обвинувачений увійшов в нічний клуб у балаклаві, зірвав чеку та кинув у людей гранату. Після цього намагався втекти і був затриманий працівниками поліції. Внаслідок вибуху тілесні ушкодження отримали 8 людей, 7 із них госпіталізували.

Прокурор просить для обвинуваченого покарання у вигляді 10 років позбавлення волі за низкою статей.

Говорить Наталія Соп’яненко, прокурор:

 «Обвинувачений вирішив досягти своєї злочинної мети з застосуванням гранати РГД-5, діючи з особливою зухвалістю, кинув гранату туди, де перебували працівники і відвідувачі заклад. Обставина, що пом’якшує відшкодування матеріальної  шкоди потерпілій, вважаю , що його виправлення можливе у разі позбавлення волі».

Обвинувачений та його адвокат заперечили проти такого. На їх думку, у прокуратурі не надали достатньо доказів для запропонованої кваліфікації злочину, а обвинувачений не мав умислу позбавлення життя.

Говорить Валерій Бондар, адвокат обвинуваченого:

«Метою мого підзахисного було лише припинення роботи нічного клубу «Луна». Захист вважає,що не було достатньо доказів для підтвердження умислу. Він зустрів людей у воєнній формі, які сказали, що цей предмет ніякої загрози для людей не несе, тому мій підзахисний був певний,що ніякої загрози не буде».

Говорить обвинувачений:

 «Хочу, щоб все було справедливо, і все. Щоб взяли до уваги, що  у мене не було умислу вбивати. А далі – на розгляд суду».

Суд видалився до нарадчої кімнати. Оголошення вироку заплановане на 21 листопада.