Про боротьбу за Гідність та Свободу — ексклюзивні інтерв’ю Андрія Букіна та Артура Назарова для Суспільне Суми

Про боротьбу за Гідність та Свободу — ексклюзивні інтерв’ю Андрія Букіна та Артура Назарова для Суспільне Суми

22 лис. 2022

Артур Назаров та Андрій Букін — активні учасники Революції Гідності, які сьогодні захищають свободу та незалежність зі зброєю в руках. Про боротьбу на революціях, на фронті та у тилу вони розповіли в ексклюзивних інтерв`ю для Суспільне Суми.

«День Гідності і Свободи набуває все глибшого значення для українців. Кожен з нас сьогодні відчуває, якою страшною ціною Україна виборює Свободу. Тим очікуванішими є зустрічі з воїнами, тим ціннішими є їхні розповіді і абсолютна впевненість у перемозі України», — говорить продюсерка Суспільне Суми Оксана Кириленко.

Читайте також: Залишаймося на зв’язку: частоти Українського Радіо та соцмережі Суспільного на Сумщині

Фотограф із Сум Артур Назаров фіксував події Революції Гідності у 2013 – 2014 роках, потім воював на сході України та став до лав захисників у лютому 2022 року.  

Журналістам Суспільне Суми він розповів, що найбільш вразило на Майдані, як сфотографував снайперів і отримав кулі у відповідь. Він також поділився своєю оцінкою Революції Гідності з погляду нинішнього бойового досвіду.

«Те, що ми лишились живими, — це просто нам пощастило. Зараз я б по-іншому працював би. Я зараз командир відділення, тобто я своє відділення спочатку вдів би, вбув, дістав би зброю і ми почали б розробляти план оборони, чи план якогось штурму», – розповідає Артур Назаров.

Але навіть не знаючи чітко механізмів ведення бойових дій, каже Артур, протестувальники змогли протистояти добре оснащеним силовикам і відстоювати можливість змін в Україні та створення вільного громадянського суспільства. 

Текстову версію розмови читайте на сайті.

Андрій Букін — учасник трьох революцій: Студентської, Помаранчевої та Революції Гідності. У 2014 році він організував потужний волонтерський рух, а згодом долучивсю до оборони країни на фронті у складі батальйону оперативного призначення НГУ ім. Кульчицького.

«Війна закінчиться перемогою, але коли закінчиться — це ж не значить зовсім нічого. Боротьба триватиме. Вона перейде у формат політичний, аналітичний. Боротьба еліт. Тут же дуже багато колаборантів, які просто перефарбувалися. І для того, щоб Україна була українською, ці процеси нам ще варто буде пережити після війни»,  — переконаний він.

Читайте також: Повідомляйте новини: як зв`язатися із Суспільним на Сумщині?

Він розповів Суспільному, чому Суми та область не були готові до повномасштабного вторгнення і чи готове місто зараз, як змінилися українці з 2004 року, як військові з фронту сприймають мирне життя.

  

Текстову версію читайте на сайті.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

У Сумській області — це телеканал Суспільне Суми та Українське Радіо Суми.

Дивитись і слухати Суспільне Суми онлайн можна на сайті

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

  Суспільне│Новини

  телеграм-каналі; 

  фейсбук-сторінці

  інстаграм-сторінці; 

  ютуб-каналі; 

  вайбер-каналі.