Перші дні боїв за Суми і Сумщину — цикл репортажів та інтерв’ю від Суспільного

Перші дні боїв за Суми і Сумщину — цикл репортажів та інтерв’ю від Суспільного

24 січ. 2023

На Суспільне Суми стартував цикл матеріалів про перші дні повномасштабного вторгнення російських військ на Сумщину. Спогади військових, записані командою, ілюструють кадри, відзняті журналістами та свідками боротьби українців з російськими загарбниками. 

«Ми перебуваємо і були весь попередній рік в центрі, без перебільшення, історичних подій. Наше завдання в цих обставинах — виготовляти не лише новини, а й більш ґрунтовні матеріали, показувати, як відбулося вторгнення, розповідати історії людей, які захищали Суми і Сумщину. Ми усвідомлюємо, що всього не знаємо, всього не побачимо, але робимо все від нас залежне, щоб показати цю історію найбільш повно», — говорить шеф-редактор новин Суспільне Суми Андрій Крамченков.

Читайте також: «Пацієнти. Доступно про медицину» — історії боротьби з хворобами на Суспільному

Наразі вже вийшли три відео цього циклу, їх можна переглянути на ютуб-каналі Суспільне Суми. Команда Суспільного аналізує:

  • З яких напрямків окупанти вторглися у Сумську область, хто чинив їм спротив, та чому не вдалося захопити Суми?


  • Як звичайні люди взяли до рук зброю, якими були перші блок-пости, куди поділась сумська поліція? Розповідає доброволець Григорій Шульга.

  • Боєць-десантник Руслан з позивним «Bumblebee», що захищав Суми у складі 81-ї аеромобільної бригади, розповів історію про дитячий малюнок, який став його оберегом у боях. Зараз він розшукує авторку малюнку — дівчинку з Лебедина.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

У Сумській області — це телеканал Суспільне Суми та Українське Радіо Суми.

Дивитись і слухати Суспільне Суми онлайн можна на сайті

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

  Суспільне│Новини

  телеграм-каналі; 

  фейсбук-сторінці

  інстаграм-сторінці; 

  ютуб-каналі; 

  вайбер-каналі.