У Кролевці люди з вадами зору виготовляють полімер піщану тротуарну плитку

19:41, 30 лис. 2019
 
У Кролевці люди з вадами зору виготовляють полімер піщану тротуарну плитку

Робота для людей із вадами зору. У Кролевці в українському товаристві сліпих люди з інвалідністю виготовляють піщано-полімерну тротуарну плитку.

Сергій Філатов має інвалідність по зору. Працює на підприємстві для слабо зрячих 12 років.

Сергій Філатов, працівник УТОС: «Без п’яти вісім приходжу на роботу, перевдягаєшся і починаєш працювати. Важиш пластик, отримуєш фарбу, що ще … поки верстати нагріваються зважуєш і впродовж дня працюєш. Зі мною Людмила працює, зряча людина, вона підказує мені: що, куди та як. Спочатку було важко, а потім призвичаїлися».

Впродовж останніх двох років на підприємстві виготовляють тротуарну плитку. Плитка, яку виготовляють в українському товаристві сліпих, має гарантійний термін у 50 років. Обладнання для її виготовлення закупили у 2015 році коштом Фонду інвалідів.

Олена Ситник, бухгалтер підприємства: «На даний час на виробництві виготовляємо тільки плитку, раніше ми працювали із цвяхом декоративним, але нині обладнання на якому їх виробляли дуже застаріло і якщо й ремонтуємо, то в іншому місці новий злам. Не можемо налагодити це обладнання. Тож основною продукцією є тротуарна плитка. На даний час дуже скрутне становище і тому ми перейшли на один робочий день у тиждень. Вони працюють 7 і 2 години».

Підприємству 86 років. Зараз тут працює 27 людей з них 19 мають інвалідність.