У справі про підрив банкоматів і поранення поліціянта слухали свідків

20:17, 20 лют. 2019
 
  У справі про підрив банкоматів і поранення поліціянта слухали свідків

Віктор Ігнатенко - потерпілий у справі. Працюючи на посаді сержанта поліції охорони, отримав два кульових поранення під час затримання підривника банкомата: в руку і – через обличчя – в легеню. Чоловіка, якого обвинувачують у нанесенні поранень і підриві банкомату, захищає Євгеній Музичук. Адвокат клопотав про повторний допит свідків і потерпілого у зв’язку зі зміною одного із суддів. Першим слухали Геннадія Токарєва. 23 лютого 2017 року, говорить, прокинувся  близько 4 ранку від хлопків: «Визирнув у вікно, навпроти мене зупинка, магазин «АТБ»,дивлюсь, стоїть авто поліції охорони, і до неї йде фігура у всьому білому. Була простерта у нього права рука і спрямована в бік мого будинку. Як я зрозумів, вистріли або хлопки, близько трьох. Дивлюсь і думаю: куди це все відбувається? Навпроти мого вікна росло дерево, за ним я побачив фігуру бійця охорони».

Далі заслухали працівників Державної служби охорони, що брали участь у затриманні підривника. Один із них - Сергій Рагулін. Інший чоловік, що виїжджав того ранку на місце скоєння злочину разом з колегами,- Олександр Панченко.

Події, про які сьогодні розповідали троє свідків, сталися у Сумах 23 лютого 2017 року. Тоді на Хіммістечку було підірвано банкомат і поранено співробітника служби охорони. Чоловіка, якого прокуратура обвинувачує в скоєнні цього злочину, затримали наступного дня, 24 лютого. Йому інкримінують усього 8 випадків підривів банкоматів у Сумах та області. Якщо провину чоловіка доведуть, йому загрожує позбавлення волі строком від 9 до 15 років або довічне ув’язнення.

Розгляд справи продовжать 6 березня.