У справі смертельної аварії на пр-ті М.Лушпи слухали Володимира Войтенка

21:18, 25 лют. 2019
 
У справі смертельної аварії на пр-ті М.Лушпи слухали Володимира Войтенка

У справі загибелі дівчини під колесом тролейбуса слухали першого заступника міського голови. Володимира Войтенка викликали як свідка. Після аварії на проспекті Лушпи – 9 лютого 2016 року - він очолив комісію, що розслідувала її обставини. Також виїжджав на місце ДТП.

Прокурор Віталій Шапавал до Володимира Войтенка

"Комісія під вашим головуванням розібралася в питанні, що стало причиною цієї трагедії? – Я вважаю, це був ряд трагічних випадковостей: це обледеніння, плюс дівчина, мабуть, не врахувала, що може відбутися, а водій тролейбуса почав рух. І вийшло так, що ця трагедія відбулася. На тому стовпі розміщувався знак про зупинку на вимогу для маршрутних таксі. Тролейбусна зупинка знаходилась метрів за 100-150 ближче до поліклініки і там тролейбус не мав права зупинятись”.

На запитання, хто ніс відповідальність за неприбраний сніговий вал, – департамент інфраструктури чи управління капітального будівництва і дорожнього господарства – Володимир Войтенко відповів так.

"На той момент, коли випало більше місячної норми опадів, фізично просто ніяке підприємство не могло прибрати таку кількість снігу. Я вважаю, що дорога була розчищена до бордюра, повністю”, - каже він. 

Представниця потерпілої Оксана Сердюк до Володимира Войтенка:

"Хотілось би, щоб ви конкретно сказали, що ви мали на увазі, коли сказали, що водій помилково зупинився? - Я думаю, якщо він зупинився, це була його помилка, там не можна зупинятися було“, - відповів Володимир Войтенко. 

Захисник Віктор Нємцев каже:

" Скажіть, будь ласка, чи були все-таки обставини трагедії з’ясовані і викладені в якомусь підсумковому документі за результатами роботи комісії? – Не було, тому що тривало слідство, і ми не могли,ми слухали багато всяких моментів, навіть кулуарних, але обставини зясовувало слідство", - відповів свідок.

Нагадаємо, аварія, у якій загинула сумська студентка Даша Кривоухова, сталася 9 лютого 2016 року на проспекті Лушпи навпроти торговельного центру «Лавина». У справі аварії за участі тролейбуса - троє обвинувачених. Це - водій тролейбуса, начальник служби руху КП «Електроавтотранс» і начальник технічного відділу управління капітального будівництва та дорожнього господарства міської ради.