Свідок у справі ремонту Охтирської райлікарні: котел та система "Живе дно" – різні речі

19:01, 26 лют. 2019
 
Свідок у справі ремонту Охтирської райлікарні: котел та система

Система «Живе дно» і паливний котел з автоматичною системою подачі палива – різні речі. Про це сьогодні розповів у суді свідок – колишня начальниця відділу УКБ обласної адміністрації. Це справа ремонту Охтирської районної лікарні. Котел монтували у 2012 році. Справу слухають у Ковпаківському райсуді Сум.

Запитує прокурор Оксана Дацько: "Поясніть чого немає вашого підпису на вказаному акті?" 

"Я вже не пам’ятаю. Могло таке бути, що було багато форм, а я саме на цій не поставила свій підпис. – А він обов’язковий? – Ні, не обов’язковий", – відповідає свідок та колишня начальниця відділу УКБ Сумської облдержадміністрації Марія Дмітрієва.

Запитує захисник Сергій Хурсенко: "Монтаж котлів з автоматичною системою подачі палива. І тут акт «живе дно», це автоматична система подачі палива. Скажіть, будь ласка, це одне і те саме, чи різні речі? Чи включає цей котел в собі «живе дно».

"Система «живе дно» це інше. Котел це одне, а «живе дно» – інше. – Ви можете з твердістю сказати, що в цих документах йдеться про різні речі?  - Так", – відповідає свідок Марія Дмітрієва. 

Свідка допитували повторно, через те, що змінився склад суду. Прокуратура обвинувачує чоловіка екс-заступника начальника управління капітального будівництва Сумської облдержадміністрації Валерія Неліна у розтраті майна у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем.

За версією обвинувачення, Валерій Нелін до акту приймання виконаних будівельних робіт він безпідставно вписав вартість системи «Живе дно», оскільки її оплата була здійснена у вересні того ж року.

Якщо провину чоловіка доведуть, йому загрожує від семи до дванадцяти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Наступне засідання по справі відбудеться 4 квітня.