Ганні Жук обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

17:33, 27 лют. 2019
 
Ганні Жук обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

Ганні Жук, підозрюваній у вбивстві свого чоловіка Анатолія Жука, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, про це повідомила прес-секретарка Зарічного районного суду Наталія Сидоренко. Справу слухали сьогодні у закритому режимі. Запобіжний захід жінці обрали заочно.

"Підставами для обрання такого запобіжного заходу стало те, що докази долучені слідчим до клопотання дають підстави вважати, що жінка могла вчинити ті дії у вчиненні яких її підозрюють. Документи які надані слідчому судді підтверджують той факт, що підозрювану оголошено у міжнародний розшук. Також у судовому засідання з’ясовано, що  жінка безпосередньо через декілька днів після вбивства її чоловіка залишила територію України перетнувши державний кордон поза межами пункту пропуску" - сказала Наталія Сидоренко,  прес-секретарка Зарічного районного суду.

"Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Мотивація була така, що підозрювана ухиляється від спілкування зі слідством, вона до цього була вже оголошена в розшук зокрема о лінії Інтерпол, а також надано дозвіл на її затримання. Відтак, у прокуратури є всі підстави і ми вже готуємо запит до компетентних органів Російської Федерації оскільки  в нас є достовірні дані, що вона перебуває саме в Російській Федерації, ми готуємо запит про її видачу" - сказала Наталя Науменко, прес-секретарка прокуратури Сумської області. 

Ухвала суду не набрала законної сили, та може бути оскаржена в апеляційному суді протягом п’яти днів. Чи будуть подавати апеляцію ми намагаємося дізнатися у адвоката Ганни Жук – Олександри Ковальової.  Нагадаю, 2 серпня 2018-го року екс-депутата Анатолія Жука знайшли вбитим на власному подвір’ї. Смерть настала від двох вогнепальних поранень. 7-го вересня прокуратура Сумської області повідомила, що підозрює Ганну Жук у вбивстві.