На вул. Іллінській у Сумах будуватимуть церкву релігійної громади євангельських християн

18:57, 27 лют. 2019
 
На вул. Іллінській у Сумах будуватимуть церкву релігійної громади євангельських християн

На вул. Іллінській, 49а у Сумах будуватимуть церкву релігійної громади євангельських християн. Сьогодні на сесії міськради їм надали в постійне користування там ділянку. За рішення проголосувало 28 депутатів. 

Це – частина прибудинкової території. Любов Єріс – голова місцевого об’єднання співвласників розповідає про свої плани на неї.

Любов Єріс, голова ОСББ по вул. Пушкіна, 22:

"Ми розраховували, що вся ця зона буде виділена під якійсь сквер, тобто буде організована зелена зона. Де можна буде поставити дитячий майданчик, де можна буде посадити дерева, тобто якась зона відпочинку. Вони не повернуть землю".

Це буде двоповерхова будівля. За словами пастора Вадима Лисенка, її відвідуватиме близько 400 людей. 

Вадим Лисенко, старший пастор «Церкви Різдва»:

"Насправді ця земля нам належати і не буде, вона є міською. Тому, з одного боку ми нічого не будемо будувати, і іншого – ми будемо доглядати, щоб все було чисто, охайно. Сьогодні говорилося лише про те, що ці території за які йшла мова, щоб ми згідно норм архітектури могли будуватись, щоб ці території, вони нічим не забудовувались. А там, згідно усієї документації, буде знаходитись зелені насадження. І ми там точно нічого будувати не будемо". 

Питання розбирали на сесії міської ради. Сюди вранці прийшли сторони конфлікту.

Юрій Клименко, директор Департаменту земельних ресурсів Сумської міської ради:

"Право користування - це не право власності, як невірно зазначають представники громадскості. Це володіння і користування земельної ділянки без розпорядження. Вона як була, так і залишається у користуванні територіальної громади міста Суми". 

За 28, двоє не голосували – рішення прийнято.

Як розповів нам старший пастор Вадим Лисенко, коли почнуть будівництво невідомо. Не голосували за це рішення два позафракційних депутати – Валерій Заїка та Ольга Фірсова. Валерій Заїка сказав телефоном, що не голосує за рішення в яких не розбирається. Ольга Фірсова наразі слухавку не бере.