Дівчата розіграли нагороди чемпіонату області з волейболу у Сумах

16:43, 9 бер. 2019
 
Дівчата розіграли нагороди чемпіонату області з волейболу у Сумах

Шість команд стали учасниками весняного турніру з волейболу серед жінок. Відкритий Чемпіонат області зібрав колективи з Полтавської, Сумської областей, Харкова.

На чемпіонат приїхали команда «Терешки» з Полтавської області. У боротьбі за вихід з групи вони поступилися «Збірній Сумської області».

Яна Тарабун, представниця «Збірної Сумської області», говорить: «Чемпіонат дуже цікавий. В нашому місті мабуть вперше за 5 років такі сильні команди. Враження неймовірні. Раді, що перемогли достойну команду. Ми разом не тренуємось. З Глуховим граємо на одних змаганнях. Разом ми не збиралися, тому й першу гру програли»

 

Серед гостей відкритого чемпіонату й команда з Харкова. Вони – учасники та призери місцевих змагань. До Сум приїхали вперше.  

Генадій Ващенко, представник ВК «Миг» (м. Харків), розповідає: «Яскраві враження. Дуже подобається, ми раді, що нас сюди запросили. Ми з радістю прийняли це запрошення. Наша команда постійно тренується, бо ми беремо участь у змаганнях міста Харків. Тренування у нас три рази на тиждень».

На груповому етапі припинили змагання вихованки Обласної ДЮСШ – ще одні представниці Сумщини. У боротьбі за медалі лишилися клуб «СумДУ» та випускниці цього вишу. Обидві команди вийшли зі своїх груп.

Віталіна Кадуріна, капітан команди «Вliss» (м. Суми), говорить: «У першій грі у нас були деякі помилки з прийомом. Далі ми зібралися, виправили помилки, тому виграли й вийшли з першого місця у групі. Ми випускники СумДУ, у нас зібралися ті, хто раніше грав. У нас є дівчинка з СумДПУ. Ми тренуємось, не завжди у нас виходить дуже часто тренуватися. Проте намагаємося підтримувати рівень».

Владислава Фенько, представниця ВК «СумДУ, каже: «Дуже гарні враження. Все подобається. Команди сильні – можна грати. Ми готувалися до турніру. Зіграли перед цим область. Команда у нас підготовлена».

Тетяна Маландій, співорганізатор турніру, розповідає: «Дуже важко було знайти підтримку. Але нас семеро, тому ми розділили всі обов’язки й все разом організували. Ідея турніру винекла за відсутності ігрової практики. Побільше нам грати, побільше ігрових турнірів. Ми так подумали: «чому ні»? Чому жінки повинні відпочивати? Вони повинні грати».