Судове засідання щодо Сумського міського голови відклали через клопотання Олександра Лисенка

18:06, 19 бер. 2019
 
Судове засідання щодо Сумського міського голови відклали через клопотання Олександра Лисенка

Засідання, що мало відбутись сьогодні у Зарічному районному суді  щодо Сумського міського голови - відклали. Мова йде  про складені на нього 14 протоколів НАЗК, пов’язаних з корупцією. Минулого разу, 26 лютого, Олександр Лисенко на з’явився до суду через відрядження. Сьогодні, на початку засідання він подав клопотання, де попросив суддю надати часу для ознайомлення з матеріалами справи.

 

 На питання судді«Чому до цього часу не ознайомились з матеріалами справи?", Сумський міський голова Олександр Лисенко відповів– " А де мені треба було її взяти? Не знав, яка причина і  думав, що під час початку засідання вже можна ознайомитись»

« Враховуючи вимоги ст.268 КУ «Про адміністративні правопорушення, особа дійсно має право ознайомитися з матеріалами, надавати пояснення, висновки свої під час судового розгляду і для цього необхідний час. Тобто заперечень про задоволення клопотання немає», - сказав прокурор Сумської місцевої прокуратури Євген Кунда.

«Не дивлячись на те, що досить тривала перерва між засіданнями від 26 і до 19 березня, сумнівним є позиція сторони захисту з приводу того, що не було відомо де і яка справа перебуває на розгляді і в якому суді і щодо можливості ознайомитись із нею з огляду на те, що вже інші справи перебували на розгляду відносно Лисенка Олександра Миколайовича, тому в цій ситуації я можу виключно констатувати наявність ознак щодо зловживання своїми правами. Проте, здійснення права на захист і його непорушність вимагає від суду в задоволенні цього клопотання», - повідомив суддя Зарічного районного суду м.Суми Олексій Сибільов.

Наступне судове засідання призначили на 28 березня.

Протокол засідання НАЗК оприлюднений на офіційному сайті відомства 1 лютого. Там зазначено, що сумський міський голова не повідомив НАЗК про наявність у себе конфлікту інтересів. Йдеться про лютий 2017 року – тоді на сесії міськради мер голосував за своє преміювання.  19 червня Сумський обласний апеляційний суд скасував рішення першої інстанції, яка визнала, що у діях Олександра Лисенка були порушення антикорупційного законодавства.