Спеціальний показ фільму «Перша сотня» організували в сумському кінотеатрі

19:09, 22 бер. 2019
 
Спеціальний показ фільму «Перша сотня» організували в сумському кінотеатрі

У повнометражному документальному фільмі йдеться про історію Першої сотні Майдану. Стрічка завоювала приз глядацьких симпатій Міжнародного фестивалю документальних фільмів «Докудейс-2018». Про фільм перед  початком показу розповіли його режисери. Ярослав Пілунський говорить: «Намагалися зробити все відверто, чесно, те, що бачили, брали для історії. Негативна інформація, позитивна – це все величезний пазл, що складається в генетичному коді нашої нації . Тому що люди вийшли на Майдан єдиним поривом – захистити дітей».

 Режисер і оператор фільму Юрій Грузінов говорить: «Глядач погрузиться в світ не стільки Майдану, скільки формування нового суспільства. Неважливо, на якій платформі воно формується. Важливо, що під час цього поштовху, зароджується нова форма спільноти, яка і показана в нашому фільмі. Воно, звісно, зі своїми недоліками, як нове, але воно практично ідеальне».

 Після показу в Сумах спеціальний показ стрічки організують в Одесі. Потім картину покажуть глядачам у Харкові, Одесі та Львові.