У суді подовжили запобіжні заходи у справі за фактом загибелі немовляти в ліфті

17:10, 28 бер. 2019
 
У суді подовжили запобіжні заходи у справі за фактом загибелі немовляти в ліфті

 На думку сторони обвинувачення, ризики, що були підставою для обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання, на сьогодні не зменшилися. Тож прокурор клопотав про подовження цього запобіжного заходу , оскільки строк його дії закінчується 3 квітня.

 «Яременко як через засоби мобільного зв’язку, так і через зустрічі може впливати на свідків з метою впливати з метою уникнення кримінальної відповідальності, використовуючи знайомства у департаменті, Яременко

може створювати докази своєї невинуватості», - сказав прокурор Кирило Ткаченко.

«Слідчий не навів, чому ризики не зменшились. Вже проведено ряд слідчих дій, Яременко звільнений, не може ні винести документи, ні підписати. Обов’язок не відлучатися з  населеного пункту порушує право на працю, оскільки Яременко має право реалізувати себе як працівник і працевлаштуватися в іншу місцевість», - сказав адвокат Василь Матішинець.

«Ніякого впливу на працівників я не маю, до того ж, я шукаю нове місце роботи, і воно може бути не в Сумах», - повідомив підозрюваний Григорій Яременко.

Суддя Ірина Клімашевська клопотання прокуратури задовольнила, залишивши Григорія Яременка під особистим зобов’язанням до 28 травня.

Після продовження строку дії  запобіжного заходу Григорію Яременку а 14:00 призначено розгляд клопотання прокуратури про подовження дії запобіжного заходу підозрюваному електромеханіку товариства «Міськсумиліфт».

Строк дії домашнього арешту в нічний час для підозрюваного Сергія Шубенка спливає 2 квітня. Прокурор Лілія Кравцова просила подовжити цей запобіжний захід на два місяці.

Захисник підозрюваного проти клопотання не заперечив і попросив суд не зазначати в ухвалі нових ризиків. «Упродовж трьох місяців Шубенко демонструє належну процесуальну поведінку», - сказав захисник підозрюваного Вадим Спаських.

Суддя задовольнила клопотання прокурора  та продовжила домашній арешт до 28 травня із забороною залишати житло з 21 до 7 години. При цьому зазначила безпідставність посилання прокуратури на нові ризики.

 Григорія Яременка підозрюють у неналежному виконанні своїх обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді смерті особи. Сергія Шубенка підозрюють у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель дитини.  Директора товариства «Міськсумиліфт», що теж є підозрюваним у справі про загибель немовляти, 26 березня відпустили з-під домашнього нічного арешту, змінивши запобіжний захід на особисте зобов’язання. Загибель дитини у ліфті багатоповерхівки в Сумах на Супруна, 32/1 сталася ввечері 2-го січня. ліфт капітально відремонтували у 2017 році. Після оновлення мешканці будинку скаржились на часті поламки підйомника.