Судове засідання у справі Світлани Липової перенесли через стан здоров’я жінки

13:17, 29 бер. 2019
 
Судове засідання у справі Світлани Липової перенесли через стан здоров’я жінки

З’явилась до суду – але на засідання не потрапила за станом здоров’я. Сьогодні у Зарічному суді Сум мали слухати директорку департаменту фінансів Сумської міськради Світлану Липову. Згідно протоколів Національного агентства з питань запобігання корупції, жінка повинна була дати пояснення, чому, не повідомила про конфлікт інтересів та діяла в умовах конфлікту. Йдеться про її голосування як депутата міської ради за подовження оренди землі підприємству її сина. Захисник Світлани Липової Юрі Ломака заперечив звинувачення.

Юрій Ломака, захисник, говорить: «Вона вказувала, що ніякого приватного чи особистого інтересу вона не має. І ніякого відношення до суб’єктів господарюванню – не має. Коли розпочалось зі сторони НАЗК складання протоколів адміністративного правопорушення, то вона вже на той час перебувала на стаціонарному лікуванні. Вчора у неї стаціонарне лікування завершилось. Стан здоров’я у неї полегшився. Вона навіть сьогодні з’явилась до суду, але знову ж таки у неї підвищився тиск»

Євгеній Кунда, прокурор прокуратури Сумської області, сказав: «Особа, щодо якої розглядається адміністративний протокол, не з’явилась до суду, вважаю, що була повідомлена належним чином. Розгляд справи є неможливим. Враховуючи те, що дана особа перебуває на лікарняному, вважаю за необхідним, зупинити строки розгляду даної справи». 

Олександр Капкін, суддя Зарічного районного суду м. Суми, зазначив: «Поручає стороні захисту надати документи, які підтверджують поважність причин відсутності Липової Світлани. Тому що у суду є підтвердження, що вона була належним чином повідомлена про час й дату розгляду справи».

Розгляд справи перенесли на 4 квітня на 08:30. Протоколи на Світлану Липову склало Національне агенство з питань запобігання корупції. До суду вони надійшли 26 березня – після того, як 20 березня та 13 березня Світлана Липова не приїхала до НАЗК для надання пояснень.