Суд по корупційній справі мера Сум перенесли через клопотання захисника

20:00, 1 кві. 2019
 
Суд по корупційній справі мера Сум перенесли через клопотання захисника

Призначене на сьогодні засідання суду по справі Сумського міського голови Олександра Лисенка знову не відбулося. Мова про складені на мера 14 протоколів НАЗК, пов’язаних з корупцією. На перше засідання, 26 лютого, Олександр Лисенко не з’явився через відрядження. 19 березня він подав клопотання з проханням надати час для ознайомлення з матеріалами справи. 28 березня двічі не з’явилась його захисник. Сьогодні адвокат мера Юлія Молібог клопотала про відвід судді:

 «При надходженні матеріалів про адміністративне правопорушення відносно Лисенка всі 14 справ розподілено одному судді при наявності інших суддів відповідної спеціалізації і уповноваження розглядати дану категорію справ. Захисту не зрозуміло з яких підстав всі 14 протоколів надійшли до 1 судді, враховуючи те, що є ще 6 суддів, які можуть розглядати дані справи».

Виступає прокурор Сумської місцевої прокуратури Євген Кунда:

 «Вказані матеріали були автоматизованою системою розподілені на одного суддю, про що винесена відповідна постанова. Тому з тих підстав, які заявила сторона захисту щодо необхідності відводу, в подальшому перенесення справи на іншу дату вважаю це, все ж таки, затягуванням процесуального часу, зловживанням своїми правами».

 

Говорить суддя Зарічного райсуду м. Суми Олексій Сибільов:

 «Заяву про відвід головуючого у спарві передати до канцелярії Зарічного районного суду з метою визначення судді для його вирішення. До вирішення заявленого відводу суд відкладає розгляд справи».

 

Наступне судове засідання призначене на завтра – 2 квітня. Воно відбудеться, якщо інший суддя Зарічного районного суду встигне розглянути відвід не на користь  захисниці Олександра Лисенка. Нагадаю, протокол засідання НАЗК оприлюднений на офіційному сайті відомства 1 лютого. У лютому 2017-го – на сесії міськради мер голосував за своє преміювання.  19 червня минулого року Сумський обласний апеляційний суд скасував рішення першої інстанції, яка визнала, що у діях Олександра Лисенка були порушення антикорупційного законодавства – наявний конфлікт інтересів.