Суд по корупційній справі мера Сум перенесли через чергове клопотання захисника

18:34, 2 кві. 2019
 
Суд по корупційній справі мера Сум перенесли через чергове клопотання захисника

Розпочалося по суті слухання  справи Сумського міського голови Олександра Лисенка, про порушення ним антикорупціного законодавства. Справа  була перенесена через клопотання захисниці чиновника. На перше засідання – 26 лютого мер не з’явився, 19 березня він клопотав надати час для ознайомлення з матеріалами справи. 28 березня двічі не з’явилась його захисник. 1 квітня адвокат клопотала про відвід судді. Сьогодні це клопотання було відхилене. Перед засіданням захисниця Олександра Лисенка знову клопоче дати час на ознайомлення з матеріалами справи. Коли суддя відхиляє її клопотання, і розпочинається розгляд справи по суті, Юлія Молібог подає ще три клопотання. Одне з них суддя відхиляє, інші два – відкладає на подальший розгляд. Потім захисниця зауважує, що на витягах з розпоряджень міського голови, які є в матеріалах справи, відсутні підписи Олександра Лисенка. Сам міський голова не може визначитись чи підписував він саме цей текст. Виступає захисник міського голови Юлія Молібог

« Що вони завірили – роздруківку з комп’ютера, витяг якийсь, там нема підпису міського голови. Як ми зараз можемо сказати: він підписував розпорядження № 67 чи не підписував, якщо там підпису немає».

 

Виступає суддя Зарічного районного суду м. Суми Олексій Сибільов

«Розпорядження, відповідно які інкримінуються, провину, яку оголосив суд, це 7 розпоряджень, ви їх знаєте, надаєте в оригіналі або завірені копії з підписами, в повному обсязі».

 

Наступне судове засідання призначене на 15 квітня. Термін притягнення до відповідальності мера спливає 30 квітня, наголосив прокурор. Нагадаю, протокол засідання НАЗК оприлюднений на офіційному сайті відомства 1 лютого. У лютому 2017-го – на сесії міськради мер голосував за своє преміювання. 19 червня минулого року Сумський обласний апеляційний суд скасував рішення першої інстанції, яка визнала, що у діях Олександра Лисенка були порушення антикорупційного законодавства – наявний конфлікт інтересів.