Адвокат Володимира Дудки про 14 років за ґратами: вирок оскаржуватимемо

17:23, 4 кві. 2019
 
Адвокат Володимира Дудки про 14 років за ґратами: вирок оскаржуватимемо

Уродженця Сумщини Володимира Дудку засудили до 14 років позбавлення волі. Вирок винесли сьогодні в Севастопольському міському суді в окупованому Криму. Про це нам телефоном повідомив його захисник Сергій Легостов.

"І Володимир, і захист – ми будемо оскаржувати вирок  протягом 10 діб. Отримали копію вироку на руки. Володимир поки буде тут, у СІЗО міста Сімферополя. 14 років - це пояснюється тим, що пан Штибліков, який був, начебто, основним організатором нібито «диверсій», він повністю визнав вину, уклав досудову угоду зі стороною обвинувачення. Розповів, ніби то, про роль інших осіб, що дозволило інших осіб притягнути до відповідальності", – каже захисник Сергій Легостов.

Разом із чоловіком до 14 років засудили й українця Олексія Бессарабова. Суд також призначив кожному штраф: Дудці - в розмірі 350 тисяч рублів, Бессарабову - в розмірі 300 тисяч рублів.

Затримали їх та ще одного їхнього друга Дмитра Штиблікова у листопаді 2016 року – за підозрою у підготовці терористичного акту. Вирок Дмитру Штиблікову оголосили за рік потому, засудивши до 5 років колонії суворого режиму. Усі троє – громадяни України, які після анексії Криму залишились жити на півострові. Олексій Бессарабов та Дмитро Штибліков є науковцями та експертами з військової тематики Центру «Номос», Володимир Дудка - військовий пенсіонер.

Фото «Крым.Реалии»