У Сумах відзначили спортсменів та тренерів

20:01, 4 кві. 2019
 
У Сумах відзначили спортсменів та тренерів

Кращих спортсменів Сумщини відзначали у "Конгрес-Центрі" Сумського державного університету.

Представники олімпійських та не олімпійських видів спорту, молоді спортсмени та ветерани, чемпіони, призери та учасники Олімпіад, чемпіонатів світу, Європи, України, тренери і спортивні функціонери зібрались на черговій церемонії «Спортивна особистість Сумщини».

Свої відзнаки отримали спортсмени та тренери у 14-ти номінаціях.

Розпочинали з «олімпійців». Відзнаку «Краща спортсменка з олімпійсьтких видів спорту» особисто отримала біатлоністка Віта Семеренко. Серед чоловіків-"олімпійців" кращим визнано дзюдоїста Артема Хомула. За спортсмена його відзнаку отримав тренер Сергій Колесниченко.

Кращими спортсменами серед «неолімпійців» визнані панкратіасти Олена Сушко та Сергій Гузєв. Серед молодих спортсменів-«олімпійців» відзначені боксер Максим ГалІнічев та біатлоністка Анна Кривонос; серед «неолімпійців» - Артур Зальотов (пауерліфтинг).

Кращими тренерами року названі Григорій Шамрай (біатлон) та Сергій Чередниченко (панкратіон). Відзнаки кращих тренерів молодих спортсменів отримали Богдан Дмитренко (бокс) та Сергій ХЕкало (сумо). Кращою командою з ігрових видів спорту названа «Сумчанка». Нагороду «Сильні духом» отримав Микола Педоренко (армреслінг), «Взірець для молоді» - Олена Петрова.

Премію започаткували у 2006-му році, на ній відзначають кращих спортсменів та тренерів області за підсумками минулого року.