Полоненого моряка з Сумщини нагородили орденом Богдана Хмельницького та вручили ордер на квартиру

14:58, 6 кві. 2019
 
Полоненого моряка з Сумщини нагородили орденом Богдана Хмельницького та вручили ордер на квартиру

Петро Порошенко вручив родинам полонених у Російській Федерації моряків  державні нагороди. Зокрема 7 орденів Богдана Хмельницього 3 ступеню, 4 ордени за мужність 3 ступеню, 11 медалей за військову службу (всього 22 нагороди). Вісім родин отримали ордери на квартири.Серед нагороджених й родина Богдана Небилиці – уродженця Шосткинського району, командира артилерійського катеру «Нікополь». Нам вдалося телефоном поспілкуватися з його батьком – Павлом Небелицею, він розказав які нагороди отримала родина, та як себе почуває сам Богдан Небелиця. 

"Отримав квартиру у місті Одеса і отримав орден Богдана Хмельницького третього ступеню. Консул дзвонив дня три тому, був у нього. Здоров’я нормальне, умови ті ж самі, сумує за домом, за Батьківщиною. Хоче додому" - сказав Павло Небилиця, батько Богдана Небилиці. 

Богдан Небилиця У 2014 році, під час анексії Криму, навчався в Нахімовському училищі в Севастополі. Відмовився складати присягу Російській федерації. Нагадаю, українські військові катерИ "Нікополь" і "Бердянськ" та буксир "Яни Капу" - російські силовики атакували 25-го листопада минулого року, поблизу Керченської протоки. 24 моряка опинилися в полоні. Їх звинуватили в незаконному перетині кордону. Самі вони звинувачення відкидають. Себе називають військовополоненими. Наразі, моряків утримують у СІЗО "Лефортово".  

фото: UATV Channel