Парк із понад 700 саджанцями дерев створили у Білопіллі

17:47, 15 кві. 2019
 
Парк із понад 700 саджанцями дерев створили у Білопіллі

У Білопіллі на майже півтора гектара землі облаштовують парк. Для цього там сьогодні висадили до семисот саджанців. На цю акцію прийшло понад 50 людей. Облаштовують новий парк мешканці Білопілля. Серед них працівники міськради та школярі. Останніх, прийшло15-ро із педагогом-організатором.


Наталія Муха, учасниця акції, розповіла:


«Це найактивніші діти нашої школи. Це парламент школи. Вони як дізналися про цю акцію, вони підійшли з такою ініціативою посадити дерева. Цю ініціативу ми підтримали й прийшли разом із ними садити дерева».


Анастасія Міллар, учасниця акції, розповіла:


«Це по-перше, сприяє покращенню екології, а по-друге, це просто красиво. Ми вирішили нашим 10-А класом прийти й допомогти місту бути зеленішим. Відпустили нас із фізики й української мови».


Арсеній Ключник, учасник акції, розповів:


«Я хочу, щоб у нашому місті було гарно. Я буду прикрашати зимою цю ялиночку».


Алла Кондрюк, учасниця акції, розповіла:


«Ми з міської ради. Прийшли посадити, щоб дітки наші тут гуляли. Ми сподіваємося, що тут буде дендропарк, що тут буде красиво. Тут різноманітні дерева. Тут буде багато різних сортів дерев».


Саджають блакитні ялини, туї, ялівець, модрини, різні види сосен.


Сергій Додотченко, власник саджанців, розповів:


«Ці саджанці у мене різного віку, в основному 3, 4, 5 років. Якщо ліс садять, там теж такі, тільки вони нижчі . Через 5 років, якщо наші люди будуть до нього добре ставиться, він вже буде у такому гарному вигляді».


Цей чоловік приніс у дарунок місту п’ять саджанців модрини.


Сергій Кірілов, учасник акції, розповів:


«Почули в Інтернеті, що тут добре таке діло. Ми самі займаємося хвойниками. У нас самих дві ділянки. Теж засаджуємо волоським горіхом і чимось красивим, щоб було. Щоб лишилося нащадкам нашим».


Посадили парк майже на півтора гектара землі. Планують у майбутньому, що він матиме статус дендропарку.


Юрій Зарко, Білопільський міський голова, розповів:


«Цю кількість рослин ми придбали десь за 30 тисяч гривень – це 600 саджанців хвойних. Липа, дуб – це нам надавали волонтери, люди привозили з дому. Оскільки ця ділянка міської ради й ми далі плануємо, щоб надати офіційний статус цій ділянці – дендропарк, будемо згідно з чинним законодавством подавати відповідні документи в управління екології, щоб отримати статус офіційно дендропарку. В кабінет благоустрою буде переданий цей парк на баланс, для того, щоб вони могли далі за ним слідкувати, наводити якісь роботи з порядкування».