В Окружному адмінсуді розглядають по суті справу щодо порушень в ТРЦ «Київ»

17:12, 18 кві. 2019
 
 В Окружному адмінсуді розглядають по суті справу щодо порушень в ТРЦ «Київ»

Зупинити експлуатацію 2, 3 та 4 поверхів торговельного центру «Універмаг Київ» до усунення порушень вимог законодавства з питань пожежної безпеки і зупинити влаштування терас і прибудов. Цього просять у позовній заяві до товариства «Укртехносинтез» представники управління ДСНС області.  Сьогодні в Сумському окружному адміністративному суді справу продовжили розглядати по суті після того, як 1 квітня відмовили у задоволенні  клопотання представника "Укртехносинтезу" про зупинення провадження у справі. Сьогодні сторони висловили свої позиції.

«Ми вважаємо, що досі так і не усунуті порушення, які несуть загрозу життю і здоров’ю людей», - сказав представник позивача Олег Афанасьєв.

 «Вам неодноразово направлялись заперечення на перевірки : до судової справи, разом з відзовом на заяву, жодної відповіді ви не надали. До того ж, вам поштою направлялись відповіді про усунення порушень», - сказав адвокат відповідача Дмитро Жеба.

Справу за адміністративним позовом до представників товариства «Укртехносинтез» в Сумському адміністративному суді почали слухати 20 квітня 2018 року. Позов склали за підсумком перевірки торговельно-розважального центру «Київ» 5 та 6 квітня минулого року. Тоді рятувальники обстежували в закладі стан протипожежної системи. Для умовної пожежі обрали дитячу розважальну зону на 5 поверсі. За інформацією управління ДСНС України в Сумській області, інспектори тоді виявили 284 порушення. 17 травня минулого року провадження у справі зупиняли і поновили 21 лютого цього року. 1 квітня справу почали розглядати по суті. До слова, 2 квітня цього року близько 16:00 у приміщенні дитячого центру «Халабуда» в ТРЦ «Київ» сталося задимлення. Попередньою причиною рятувальники назвали коротке замкнення електромережі внаслідок механічного пошкодження ізоляції під час ремонтних робіт. Справу в окружному адміністративному суді продовжать слухати 23 квітня.