Центром Сум пройшлися військові, які повернулися із зони ООС

15:39, 19 кві. 2019
 
Центром Сум пройшлися військові, які повернулися із зони ООС

Пішою ходою пройшлися центром Сум. Бійці 15-го батальйону 58-ї окремої мотопіхотної бригади повернулися додому після 8–ми місячного перебування в зоні операції об’єднаних сил. Військовослужбовці тиждень тому повернулися з Донеччини.
Світлана Кирсанова, військовослужбовець, розповіла:
«Ми повернулися 10 квітня. Тепер якось звикаємо до міста, звикаємо до життя. Радісно, я б сказала, дуже раді бачити багато людей, своїх рідних, своїх друзів».
Олексій Темченко, військовослужбовець, розповів:
«Настрій позитивний. Що планую робити? По-перше, це поїхати додому».
Михайло Драпатий, командир 58 мотопіхотної бригади, розповів:
«Зібралася тут окрема військова частина, яка входить до складу 58 окремої мотопіхотної бригади, яка виконувала бойові завдання в районі проведення операції об’єднаних сил. Виконала в повному обсязі, якісно».
Батальйон вишикувався на Площі Незалежності. Звідси розпочинається їх піша хода. Далі бійці шикують строєм по вулиці Петропавлівській до Центрального кладовища. Після — рушили до Меморіалу воїнам-інтернаціоналістам. Там відбувся мітинг та нагородження бійців.
Сергій Самойленко, військовослужбовець, розповів:
«Я з 14-го року там. Я в іншій бригаді служив, це перша ротація в цій бригаді».
Михайло «Ревізор», військовослужбовець, розповів:
«Батальйон проявив себе на відмінно, жодного сантиметру землі української не віддав. Можу запевнити, що ми не здамо Україну. І перемога за нами».
Марина Піддуда, військовослужбовець, розповіла:
«Я була в декретній відпустці й вийшла, а повернулися мої колеги. Звичайно раді, що вони повернулися всі. Скучили за сім’єю, за домом. Всім хочеться відпочити, набратися сили».
Андрій Житомирський, командир 15 окремого мотопіхотного батальйону, розповів:
«Батальйон виконував бойове завдання у Донецької області місто Торецьк. Вийшли досить таки недавно. Напрямок був один із найважчих у батальйоні за термін мого командування батальйоном. Всі гідно, на щастя, виконали свій обов’язок, повернулися живими-здоровими, окрім одного військовослужбовця, який віддав життя за Україну, якого нами тепер немає».
Тепер підрозділ відновлюватиметься та готуватиметься до нової дислокації в зону операції об’єднаних сил. Точну дату – не називають.