Еко-квест та прибирання влаштували до дня довкілля у Сумах

14:47, 20 кві. 2019
 
Еко-квест та прибирання влаштували до дня довкілля у Сумах

Еко-квест та прибирання влаштували до дня довкілля у Сумах. Захід такого формату організували вперше. На толоку вийшла молодь міста.

На толоку о 9.30 прийшло близько 20  сумчан. Прибирають територію березового гаю біля тяглового мосту, неподалік від центру міста. Організаторами є відділ у справах молоді та спорту та центр дозвілля молоді.

 «Нам жити тут і ми самі намагаємося не смітити, щоб потім не робити на таких великих локацій, щоб одразу робити все правильно», - говорить учасниця толоки Євгенія Головенко.

 «Іде в місті така тенденція: люди забруднюють місця, виходять відпочивати й за собою не прибирають потім приходять знов на те саме місце й говорять «Господі хто ж це накидав, все зробив». Може таким образом зможемо показати жителям міста Суми, що за собою треба все-таки прибирати сміття», - розповідає учасник толоки Владислав Вельбой.

Крім прибирання  для учасників влаштували еко-квест. Це три команди, що збирали сміття на кількість. Також вони виконували завдання на екологічну тематику на чотирьох станціях.

«Інтвентаря як такого по суті у нас немає у нас є просто рукавиці, які ми закупили і поліетиленові пакети в які ми збираємо сміття. Чому вирішили влаштувати толоку тому, що сніг зійшов – сміття не зійде і ми вирішили, що це необхідно прибирати, але вирішили зробити це в креативний спосіб поєднати з квестом, щоб більше зацікавити молодь», - розповідає співорганізаторка толоки, Інна Дмитренко.

00:06 – 00:20  «Сьогодні день довкілля, день навколишнього середовища воно й доцільно в сьогоднішній день вийти, а взагалі, я думаю, доцільно у кожні вихідні робити прибирання генеральні такого міста, тим паче приходять Великодні свята, хотілося б щоб місто виглядало красивим і чистим», - говорить співорганізаторка толоки Софія дрозд.  

За 2 години роботи учасники толоки назбирали 8 кубів сміття, що вміщує одна вантажівка.