30 червня на Сумщині відбудуться вибори в ОТГ

14:15, 22 кві. 2019
 
30 червня на Сумщині відбудуться вибори в ОТГ

30 червня на Сумщині відбудуться вибори в об’єднаних тергромадах. Постанову про таке ухвалила Центральна виборча комісія 20 квітня.

За документом, в останню неділю червня обиратимуть собі депутатів і голів громад у Білопільській міській, у Річківській та Синівській сільських, і Липоводолинській селищній громадах. У двох ОТГ – Краснопільській (село Тур’я) та Миколаївській (у Кровному) 30 червня відбудуться довибори депутатів. У Путивльській міській об’єднаній територіальній громаді вибори не призначили.

"Якщо дивитися на ті об`єднані територіальні громади, які на даний момент створені, але в них не призначені вибори це Путивльська міська ОТГ, яка створена минулого року та Тернівська селищна ОТГ. На жал,  в цих ОТГ у зв`язку з судовими позовами, які на даний момент знаходяться розгляді у судах Сумської області на даний момент вибори не були призначені", - говорить Карен Агаджанов-Гонсалес. 

"Є постанова ЦВК, в якій відсутня наш громада. Причин не вказали. Ми готові до виборів, всі документи в ЦВК, нас не пустили на вибори і коли оголосила воєнний стан. Позовна заява була від депутата  - там 35 громад і наша, від оспорює, що в нас неправильно було проведено слухання. Це не відповідає дійсності. Наші інтереси представляє юрист Асоціації малих міст України. Судові засідання переносяться без підстав", - говорить Олександр Литвинов, секретар Путивльської міської ради. 

Обрати собі місцеві ради жителі цих громад мали 23 грудня 2018 року, через запровадження воєнного стану26 листопада, вибори скасували.