Близько 800 крашанок учні та студенти Сум розвісили у центрі міста

17:09, 25 кві. 2019
 
Близько 800 крашанок учні та студенти Сум розвісили у центрі міста

Понад 800 дітей та вчителів вийшли у центр міста, щоб оздобити дерева крашанками та кольоровими стрічками. У такому форматі мистецьку акцію «Великоднє дерево» проводять  вдруге. До прикрашання дерев на вулиці Соборній долучились близько трьох десятків навчальних закладів Сум.  Крашанки робили самостійно. Кожен навчальний заклад прикрашав одне дерево. Олексій розповідає чому вирішив взяти участь у акції.

«Будуть люди ходити по вулиці й бачити такі красиві дерева, прикрашені цими крашанками і їм буде приємно, що хтось піклується, і є активісти у місті Суми», розповідає учасник акції Олексій Левченко.

«Хочеться долучитися до акції і таке враження, що ми йдемо не тільки в Європу, а в якийсь прогресивний інший сві, і віримо в те,що все в наших руках», говорить сумчанка Вікторія Калашнікова.

Дві години учасники прикрашали дерева. По закінченню - кожна творча команда отримала перемогу у певній номінації та подяку за збереження народних традицій від відділу культури та туризму Сумської міської ради.

Прикрашеною центральна вулиця залишатиметься 2 тижні.