Сумський кардіологічний диспансер через кір закрили на карантин

17:31, 26 кві. 2019
 
Сумський кардіологічний диспансер через кір закрили на карантин

Відсьогодні сумський обласний кардіологічний диспансер закрили на карантин. Тут на кір захворів лікар. Чоловіка госпіталізували до інфекційного відділення міської лікарні №4 у середу, 24 квітня. За словами лікарки інфекційного відділення Віти Пінчук, довідки про щеплення проти кору хворий не мав.

"На сьогоднішній момент стан пацієнта задовільний. Діагноз кір під питанням. Типовий перебіг. На момент поступлення пацієнт таких документів не мав. Зі слів щеплений у дитинстві", - розповідає лікар-інфекціоніст сумської міської лікарні №4 Віта Пінчук. 

За словами заступниці начальника управління охорони здоров’я Надії Лисенко, наразі до кардіологічного диспансеру приймати нових пацієнтів не будуть, проте виписуватимуть вчасно. Допоки триватиме карантин не говорить. В кардіологічному диспансері інформують, що до 10 травня. За інформацією головної інфекціоністки області Ірини Троцької, за останній тиждень в області на кір захворіло 20 людей – 10 доросли та 10 дітей, з початку року – 227, одна людина померла.