Юнаку, якого обвинувачують у зґвалтуванні, не переобрали запобіжний захід

16:46, 8 тра. 2019
 
Юнаку, якого обвинувачують у зґвалтуванні, не переобрали запобіжний захід

Сьогодні в Зарічному районному суді м. Суми мало відбутися підготовче засідання стосовно підлітка, якого обвинувачують у зґвалтуванні. Мова йде про події 8 березня, коли, за версією обвинувачення, юнак зґвалтував і побив дівчину. У неї діагностували струс головного мозку, переломи кісток обличчя і гематоми. Обвинувачений надіслав до суду заяву про відкладення засідання через його хворобу. Орієнтований строк лікування, як йдеться у документі, – 10 днів. Адвокат Дмитро Бидюков підтримав клопотання свого підзахисного. Прокурор теж висловилася про відкладення розгляду.

 «Представник обвинуваченого все ж таки з’явився, питання на підготовчому засіданны можна вирішити без овинуваченого», - висловився представник потерпілої Андрій Пєтухов.

 «Участь обвинуваченого у підготовчому судовому засіданні є обов’язковою, тому слухання справи відкладається на 13 травня, на 13 годину 20 хвилин», - вирішив суддя Олександр Капкін.

25 квітня у Ковпаківському суді Сум юнаку обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Його термін спливає завтра, 9 травня.

«На час досудового слідства підозрюваний перебував під цілодобовим домашнім арештом. Слідство завершено, до суду направлено обвинувальний акт. Сьогодні мало відбутися підготовче засідання, під час якого було розглянуто клопотання прокуратури про продовження строку цілодобового домашнього арешту. Відтак, з завтрашнього дня він залишається без запобіжного заходу. Наголошую, що це сталося не через допущені прорахунки з боку прокуратури, а лише через те, що так визначено законом», - повідомила речниця прокурора Сумської області Наталя Науменко.