Чоловіка, якого обвинувачують у підриві гранати в нічному клубі, залишили під вартою

16:08, 10 тра. 2019
 
Чоловіка, якого обвинувачують у підриві гранати в нічному клубі, залишили під вартою

У Зарічному районному суді Сум розглядали клопотання прокурора про продовження тримання під вартою чоловіка, який влітку минулого року, за версією слідства, підірвав бойову гранату у приміщенні нічного клубу «Луна», що у 10-му мікрорайоні міста. Виступає прокурор обласної прокуратури Дмитро Биченко

«Особа є обвинуваченою у вчиненні ряду злочинів, серед яких є тяжкий злочин, за який передбачено покарання від 15 років, до довічного позбавлення волі».

 

Виступає адвокат обвинуваченого Валерій Бондар

«Підзахисний має постійне місце проживання, раніше ніколи не притягувався до кримінальної, адміністративної відповідальності, частково відшкодував завдану шкоду потерпілим, частково визнав свою вину, тому є всі законні підстави обрати більш м’який запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту».

 

Говорить обвинувачений Сергій Василець

«Переховуватися від правоохоронних органів я не збираюся, зобов’язуюсь ходити на усі засідання суду, нетреба мене десь ловити».

 

Головуючий по справі суддя Олексій Сибільов зачитує постанову: 

«Суд постановив: клопотання прокурора задовольнити, у задоволенні сторони захисту відмовити. Продовжити строк тримання під вартою Васильця Сергія Вікторовича до 8 липня 2019 року включно».

 

Наступне засідання по справі відбудеться 28 травня.

Нагадаю, гранату РГД-5 у нічний клуб «Луна» в Сумах кинули на світанку 10 червня минулого року. Вибухом було травмовано вісім людей.