Обвинувачуваного у зґвалтуванні юнака відправили під домашній арешт

18:13, 13 тра. 2019
 
Обвинувачуваного у зґвалтуванні юнака відправили під домашній арешт

16-річному сумчанину, якого звинувачують у зґвалтуванні молодої жінки, обрали запобіжний захід. До 8 липня він буде вдома. Цілодобово. Таке рішення прийняв суддя Зарічного районного суду міста Суми Олександр Капкін під час підготовчого засідання.

У суд прийшли неповнолітній хлопець зі своїм представником і жінка, яка заявила про зґвалтування. Прокуратура клопоче про проведення підготовчого слухання у закритому режимі.  

"Оскільки злочин вчинений передбачений статею 152 ч. 3 ККУ проти статевої свободи відносно потерпілої неповнолітнім", - гворить прокурор Ганна Масленнікова. 

Обидві сторони клопотання підтримали. Суддя його задовольнив. За 40 хвилин засідання завершилось - юнака відправили під цілодобовий домашній арешт до 8 липня.

"Одночасно на нього покладено ряд обов’язків. Це прибувати за кожною вимогою до суду, повідомляти про зміну місця свого проживання та утримуватися від спілкування зі свідками та потерпілою", - розповіла прес-секретарка Зарічного районного суду м. Суми Наталія Сидоренко. 

"Погоджувався з думкою прокурора і клопотав щодо обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, оскільки обвинуваченому відомо адреса, місце та проживання свідків та безпосередньо потерпілої", - каже адвокат жінки Андрій Пєтухов. 

Розглядати справу по суті почнуть післязавтра, 15 травня.

Залу суду адвокат обвинуваченого Дмитро Бідюков та хлопець залишали через запасний вихід - туди доступу нашій знімальній групі не було. Думку щодо цілодобового арешту для його підзахисного ми питали у чоловіка телефоном, коментувати він відмовився. Прес-секретарка прокурора Сумської області Наталя Науменко розповіла, що рішенням суду вони задоволені. Сказала, що це найсуворіший запобіжний захід, який може застосовуватись до неповнолітнього юнака.

Нагадаю, справа стосується вихованця «Кадетського корпусу», який 8 березня в районі вулиці Троїцької напав на 23-річну жінку - близько 11-ої вечора поверталася додому з роботи. Як раніше повідомляли нам у прокуратурі, після нападу у молодої жінки переломи кісток обличчя, струс головного мозку, численні гематоми. Якщо провину хлопця доведуть, йому загрожує до 5 років позбавлення волі.