Військові 27-ої артбригади житимуть у Лебедині на території училища лісгоспу

18:12, 15 тра. 2019
 
Військові 27-ої артбригади житимуть у Лебедині на території училища лісгоспу

Понад 200 військових 27-ої артбригади відсьогодні житимуть у Лебедині на території училища лісового господарства. Зі Сходу бійці повернулись тиждень тому. Сьогодні оглядали своє нове місце базування та знайомились з сусідами.
На Сході країни військові виконували бойові завдання впродовж семи місяців.

Петро Скрябіченко, військовий, розповів:
«Всі повернулися живі-здорові. Техніка, особовий склад виконували військові обов’язки гідно. Зараз в планах відпочинок, маємо розвантажитися психологічно, морально, відпочити зі своїми родинами».

В’ячеслав Хижняк, військовий, розповів:
«Попереду у нас відпочинок і відновлення боєздатності, готуємося вдосконалювати свої навички професійні. На відпустку маємо місяць часу, цього достатньо звичайно. За цей час можна і відпочити, і морально, і фізично, і вдома допомогти».

Роман Максименко, військовий, розповів:
«Там було більше відповідальності, більше напруги. Напружений робочий день, але у на військовослужбовці всі сильні духом, ми не задаємося, стоїмо на своєму, для нас це не проблема. Ми повернулися тут звичайно легше».


Територія Лебединського училища – це нове місце дислокації дивізіону. В училищі артилеристи житимуть за договором 3 роки. Після повернення військові засилилися до гуртожитку училища лісового господарства. Вони зайняли 3 та 5 поверхи. Для них відкрили окремий вхід.

Олександр Олійник, командир дивізіону, розповів:
«Нам були надані фонди професійно-технічного училища, зараз на даний момент проходимо період облаштування, налагоджуємо побут, надалі особовий склад планує йти у відпустки».

Анатолій Троян, в.о. директора училища, розповів:
«Їм виділено окреме місце для харчування, їм виділена окрема територія для розташування техніки. На сьогодні чітко визначено, де територія військових, де територія навчального закладу».
В актовій залі училища для військових відбувся концерт і нагородження особового складу дивізіону. Заохочення отримали й учні закладу. Для них облаштували просто неба виставку бойової техніки та зброї.

Едуард Линник, учень, розповів:
«Дозволяють подивитися, взяти до рук автомати. Дозволяють подивитися техніку, сфотографуватися там».

Олександр Білих, учень, розповів:
«Снайперську гвинтівку вдалося потримати, подивився оптичний приціл. Відчуття класні».

У квітні 2017 року військових 27-ї артбригади, за розпорядженням Генштабу, мали оселити у цьому ж гуртожитку. Тоді до закладу бійців не пустили – їм відмовив Анатолій Троян. Після військових прилаштували у селі Кам’яне Лебединського району, у школі, яку закрили у 2012 році – як непридатну для використання.