Суд відновив строки розгляду справи стосовно міського голови Сум Олександра Лисенка

18:54, 16 тра. 2019
 
Суд відновив строки розгляду справи стосовно міського голови Сум Олександра Лисенка

Суддя Зарічного районного суду Олексій Сибільов зупиняв їх до явки в суді у зв’язку з перебуванням міського голови у лікарняній відпустці з 15 квітня по 7 травня. Сьогодні Олександр Лисенко прийшов до суду, де розглядають адмінпротоколи, складені стосовно нього. Свою провину у вчиненні правопорушень міський голова не визнав.

«Сумською міськрадою було прийнято рішення про преміювання міського голови до 300%, і не тільки голови, а й інших працівників. Премія у нас призначається колегіальним органом, відповідною  нарадою, де ми призначаємо премії керівникам структурних підрозділів. У нас були випадки, коли міському голові пропонували встановити премію міському голові 200% , а я висловлювався,що вона не може бути такою, і вона була визначена 150%», - сказав Олександр Лисенко.

 «Чи зверталися ви особисто чи ваш юридичний відділ до НАЗК за роз’ясненнями щодо даного питання?», - запитав прокурор Євген Кунда.

«Так, письмово», - відповів міський голова.

Як повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції, міський голова Сум Олександр Лисенко впродовж 7 місяців виписував собі премії. Про це повідомляє до суми свого посадового окладу. НАЗК направило до суду 14 адмінпротоколів щодо Олександра Лисенка, через недодержання вимог закону України «Про запобігання корупції». Протокол засідання НАЗК оприлюднений на офіційному сайті відомства 1 лютого. У лютому 2017-го – на сесії міськради - мер голосував за своє преміювання. 19 червня минулого року Сумський обласний апеляційний суд скасував рішення першої інстанції, яка визнала, що у діях Олександра Лисенка були порушення антикорупційного законодавства – наявний конфлікт інтересів. Розгляд справи сьогодні відклали у зв’язку з закінченням процесуально відведеного часу. Наступне засідання призначили на 24 травня.